Tillagning MRE´s

Hej!
Har hittat billiga mre´s på ebay. Är det nån som vet hur dessa ska tillagas. Måste man ha nåt speciellt tillbehör eller funka trangiaköket?
Ps. nån som vet om de är goda?;)
 
Meals ready to Eat, kan ätas kalla. Somliga påsar dock bättre efter värmning i varmt vatten. Oöppnade! Sen gräver du ut innehållet med skeden.
Efter åtskilliga månader på MRE är jag böjd att hålla med dem som kallar dem MRS. YMMV.
Själv skulle jag hålla dem från mig, billiga eller ej.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
MRE värms upp med den medföljande kemiska värmaren.
Stoppa "matpåsen i värmarens plastpåse, häll i vatten enligt instrux, vik i hop och vänta.

Alternativt kan du lägga den bruna påsen OÖPPNAD i varmt vatten.

Vanligt frystorkat är ett under av enkelhet jämfört med MRE.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips