Thépåsar

Tar med i skräpet

Tar med i skräpet.
Allt "onaturligt" som ser ut som skräp är fult och oschysst mot nästkommande, även om jag visserligen låter "naturligare saker" som äppelskruttar multna i sin egen takt. Dock helst inte synligt/störande.
 

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.
Sopor ska bäras till sopstationen

Tar med hem, såklart, alla sopor ska med tillbaks som princip. Jag tycker inte om att sitta i andras gamla skräp o mysa!
Sen är väl lösa teblad som man omsorgsfullt sprider ut bland gammal ljung och fjällbjörk knappast nåt att bråka om, om man jämför med vad vissa nötter som tror att aluminium, glasflaskor osv förbränns totalt i en kalle anka eldstad t ex lämnar efter sig, så det händer att jag när jag använder löste gör så, men tepåsar åker alltid ner i soppåsen.

Mikael
 
Senast ändrad:
Påsen (med te) komposteras, pappersflärpen i papperåtervinningen, den lilla häftklammern bland metallskrot och snöret i brännbart :)
 
Tål naturen extrabelastningen vid källsortering och sopåteranvändning? Mina åker med hem och går med hushållsoporna till fjärrvärmeverket. Läs gärna mer om de Tyska sopåtervinnings försöken, rätt nyttig läsning...KISS roules.
//J
 
Påsen (med te) komposteras, pappersflärpen i papperåtervinningen, den lilla häftklammern bland metallskrot och snöret i brännbart :)
Det var den ultimata källsorteringen :)

Det var första gången jag hade med mig thé i påse så jag testade varianter. Om ma kastar iväg en thépåse i en björk kommer den troligitvis att fastna i en gren och bli hängande. Kul men inte snyggt. Kastar man den bland snåren så ser man den inte om man inte går på den. Gömmer man dom under mossan så återvänder de till naturen så småningom.

- Men om alla gräver ner sina thépåsar ...

Ja, jag vet! Så varianten med att skära sönder påsen, strö ut thé och sätta påsen i skräppåsen verkar vara det vettigaste om man inte klämmer in den blöta påsen bland skräpet.

Gör man upp eld så kan man elda upp brännbart skräp och det brukar jag göra ibland men i det stora hela blir det inte så mycket skräp i påsen fastän man är två.

På tal om nedskräpning såg jagt att någon hade skitit vid niostenen ovanför Aktse? Det blir nog evig rännskit, magkatarr eller cancer för den dumheten. Om skitaren inte visste att det var en offersten så kanske de gamla gudarna acepterar gödningen. Men jag tror de har flyttat till lugnare fjällområden.
 
jag dricker mest kaffe ute, på senaste tiden espresso! då blir det ingen påse, o kaffet kan man sprida ut försiktigt tycker jag...

kanske är det dags att skaffa lite löste med en tetång? en tetång kostar inte mer än ett par kronor på ikea o väger nästan ingenting...
 
Jag har läst att tepåsar inte är komposterbara. Stämmer det?

När man tittar på dem närmre ser de ju ut som nåt skumt
fiberduk/geotextil-material snarare än papper. Det borde i såna fall
betyda att sprätta-medtaga-bränna funkar bäst.
 
Jag har läst att tepåsar inte är komposterbara. Stämmer det?

När man tittar på dem närmre ser de ju ut som nåt skumt
fiberduk/geotextil-material snarare än papper. Det borde i såna fall
betyda att sprätta-medtaga-bränna funkar bäst.


Under min teknologtid (för sådär 30 år sedan) läste jag en kurs som hette ”Innovationsteknik och praktisk företagsetablering”

Vid en förläsning var det en gästföreläsare (Pääbo någonting hette han). Jag har för mig att Pääbo jobbade vid ett väveri i Norrköping och att det var då han kom på att ”tyget” kunde användas som filter.
Han berättade om sina ”ansträngningar” att sälja idéen med påsar till te-tillverkarna.

Med reservation för minnesfel (sånt händer)

Per
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips