Ta med "finkläder"

Det är klockrent och jag håller helt med, men jag kan ändå inte låta bli att tycka det är märkligt att forumtrådar så ofta spårar ur redan efter första inlägget. (...) inte är hållbart att plöja igenom 30 inlägg (i bästa fall) för att hitta ett som ger det svar man söker. (...) uppenbarligen inget större problem här på Utsidan iallafall, för här är folk villiga att svara om och om igen, och dessutom snabbt som attan :)

Helt sant, allt du säger.
Det finns två typer av besserwissrar:
den som vill framhäva sin överlägsna kunskap genom att ständigt dela med sig av den och den som vill framhäva sin överlägsna kunskap genom att ständigt klanka ner på andra.
Jag tror och hoppas att Utsidan, till skillnad från en del andra forum, domineras av den första sorten. :)

Sen tillkommer såklart problemet med att det här forumet har funnits så länge att det sitter ett gäng blyrövar och skålar med varandra hela dagarna. Man får ta det onda med det goda...
(Putäll Patric!)
 
Standard Operating Procedure för internetforum, även känt som:

Hur många forummedlemmar krävs det för att byta en glödlampa?

...36 som debatterar vilken utbytesmetod som är bäst , var man köper de bästa glödlamporna, vilket glödlampsmärke som är bäst och vilket som är sämst.

Du glömde "vilken glödlampa som är lättast"... ;)
 
Oj!

Och det enda jag hade som var rent efter att ha duschat på "station" var sonens pyjamasbyxor som jag med glädje satte benen i och åkte runt med.

-Inte en enda person höjde på ögonbrynen *asg*
 
Ang glödlampor etc

saknar kategorin Edison eller Wittorthgängade samt vä heller hö gängade, vilket är nu bäst.

Porlinssocklar eller mässings för plast måste vara kass...

Skall man vara listmessersmidt så gäller det att kunna sina saker........

Finkläder hör till hemresan och i Norge på Påsken kvällarna.....
 
Och det enda jag hade som var rent efter att ha duschat på "station" var sonens pyjamasbyxor som jag med glädje satte benen i och åkte runt med.

-Inte en enda person höjde på ögonbrynen *asg*
Aahhh, den beryktade STF-duschen, när man skuldtyngd går in på vandrarhemmets toa och noggrant som en katt tvättar varje skrymsle av kroppen med en stump hårdtvål, varpå man torkar sig med sin wettextrasa/motsv, och sedan smyger iväg iförd de minst stinkande kläderna, vanligen sandaler, underställsbyxor (italiano style) och värmetröjan... Sen köper man tre kexchoklad och sätter sig på tåget hem.
 
Har vandrat i jeans på tolvdagars i såväl Kebnekaise (trepassleden) som Sarek. På den senaste korta turen i vakkotavare med omnejd blev det fjällrövens G2000.

Alltså jeans har ju inte bara nackdelar. Den enda stora är egentligen den rejäla mängd vatten de tenderar att suga. Fördelar: de är tåliga och dämpande, gör betydligt mindre ont i bakpartiet om man sätter sig på en knögglig sten nånstans. Sen tycker jag ofta att de ger upphov till en behaglig "tröghet" när man vandrar, lite bättre stadga om man ska igenom steniga partier, vingla, stödja sig mot saker och så.

Det är alltså inte svartvitt. Man använder det som faller en i smaken helt enkelt.

Kanske läderjackan hänger med på nästa vandring? ;)
 
Utnyttjade länstrafikens service som flera berättat om vid min tur nu i sommras. Fungerade klockrent (trots att jag var lite nervös - vill ju inte bli stående men en väska med ombyteskläder när man ska börja vandra).


Om det nu är någon som orkar bry sig om ursprungsfrågan så kan det vara bra att känna till att servicen inte fungerar på helger. När jag åkte till Kvikkjokk för ett par veckor sedan var det några på bussen som ville skicka i väg saker, men chauffören kunde bara ta emot dem på vardagar.
 

avslutad210712

Gäst
Har inte läst hela tråden så någon annan kommenterat samma sak

För mig som inte köpt ett par jeans på snart tio år så är det helt obegripligt varför inte syntetkläderna duger till vardags.

Fast visst kan man vandra i jeans om man vill vara "finklädd" efteråt. Förutsätter dock att man har tillgång till en tvättmaskin dit man kommer för att tro att man skulle kunna vandra utan att bli smutsig tror jag är lite att luta sig själv och speciellt om man vandrar i närheten av någon av de lite mer välbesökta ställena som Nikkaluokta eller Abisko. Speciellt det förstnämda stället är ett jävla lerhål. Blev mer smutsig på vandringen från Kebnekaise till Nikkaluokta än på hela resten av vandringen när jag kom ner från förra svängen. Lerig upp till knäna utan några som helst problem.
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.