• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

SVT medarbetare försvunna i Kalahari

Ähhh, erkänn att det stör er lite att dom klarade sig utan Hillebergtält, Jörnkängor, pepsi-kök och K*kförlängarknivar ;-)
 
Hörde att Hollywood redan köpt rättigheterna så snart dyker den upp på bio: "Lost in Kalahari" starring Sandra Bullock and Jodie Foster......;)
 
barret; sa:
Framförallt i Afrika sticker man inte bara ut på safari utan professionell guide m.m.
Det är väl precis vad man gör?
Det tveklöst vanligaste sättet att se vilda djur i afrikanska länder är ju att ta sin bil och köra ut med den i nationalparken. Utan guide.

Ska man däremot gå till fots eller rida måste man ha med sig en professionell och beväpnad guide.

De gjorde alltså vad hundratusentals andra turister gör varje dag.

Jag är klart impad av deras lugn. De visste mycket väl att man inte ska lämna sin bil om den pajar, men hade inget val. Sen tycker jag att de gjorde en massa kloka grejer för att komma till rätta.

Sen bör vi väl skala ner vår romantiska bild av "Afrika" en smula. Det är inte Boråsparken, med tre giraffer, en noshörning och fem lejon på varje hektar. Ofta får man köra en hel dag för att hitta lejonen, och ha turen att vara på rätt ställe vid rätt tillfälle (särskilt om man är utan guide).

Folk knatar ju till fots varje dag utan att bli uppkäkade (även om de två såklart var utsatta för stora risker, men det var inte direkt en kokande lejonbur de hoppade ner i).


[Ändrat av Nordesjö 2006-05-05 kl 09:51]
 

Logga in

Tips!