sportklättring......sköna 100 m väggar????

Tjena....

Finns det någon som har nå grymma tips på vart man kan hitta sköna 100-150 meters väggar på bult???
Har aldrig klättrat så högt förut så någon gång måste vara den första.
 
Stugun i Jämtland!

Många bultade leder runt 80 - 100 meter, pröva t.ex "Onda Ögat" en 80 meters led i graden 6-, allt som behövs är 10 - 15 kortslingor!
PEACE
[Ändrat av spacemonkey 2004-02-06 kl 19:37]
 
Railey beach, Thailand

Åk till Railey Beach i Thailand! Här finns t.ex. "Humanality", ~6b, 5 rpl, helt på bult (och fasta slingor). Fin-fin klättring, och det är bara början.

Sen finns ju alltid Spanien, t.ex. El Chorro eller Calpe.
 
Calpe..

På de flesta långturerna i Calpe behöver man lägga egna säkringar (förutom ett par svårare turer på Penon difash), däremot finns det ett par bra bultade långturer i Sa Gubia (Mallorca).
 
El Chorro, just utanför Malaga. Ett av dom populäraste ställena i Europa. En snabb flygtur så är du nere vid detta paradis

H
 
(Gorge du) Verdon i södra Frankrike, en 400 m djup och många kilometer lång klyfta.

Arco(?) i Italien, vid Gardasjöns norra spets.
 
Hej! I Stockholm finns ett berg som heter Häggsta. Det är jättebra. Det kanske inte är riktigt 150 meter men ger bra exponering ändå, på tex Tors travers. Det är väl i och för sig inte bara bultar.

Mvh Bengt
 
Hur långt bort vill du åka?

I Cajon del Maipo i Argentina finns ett antal längre bultade turer i fantastisk omgivning. Det är inte helt lättillgängligt men väl värt mödan - ett par timmars resa från Mendoza ligger den lilla byn el Manzano och därifrån är det ca 12km till klättringen. I området finns oräkneliga klassiska trad-turer, och det bultade området är relativt stort med bra bultning genomgående. En vecka kan du utan problem fördriva där enbart med bultade turer.
 
Alpint

I Schweiz finns en hel del retrobultade alpina klippturer, s.k. "plaisir"-turer, t.ex. Graue Wand. Kolla t.ex. Jürg von Känels förare "Schweiz Plaisir".
Om du är intresserad av klättring i alpin miljö, alltså.
Om du är i Frankrike finns också en del bultade turer i alpin miljö. I det s.k. Ecrins-massivet (bland fransmännen känt som Oisans-alperna och bland engelsmännen känt som Dauphiné-alperna) finns en del. I och med att där inte finns några kabinbanor och liftar inne i massivet är trängseln inte alls så stor som i t.ex. Chamonix.
Ovanför den lilla orten La Berarde, som ligger mitt inne i massivet, finns en klippa som heter Tete de la Maye. Där finns flera fina bultade turer av längd (cirka 10-13 replängder) som inte är så svåra, många ligger i 5+/6- registret. En bra led där är Pain Grillé (5+).
I samma område finns också den fullständigt magnifikt vackra toppen Aiguille Dibona. På den går mest trad-turer, men där finns en 11-replängders 6b-tur som är helt bultad, Visite Obligatoire.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.