Sportklättring i Jämtland

Hej!
Jag och min flickvän har tänkt vandra lite kring sylarna. På vägen dit hade vi tänkt att vi skulle stanna och klättra. Det vi letar efter är bultade leder i Jämtland. Någon som har några förslag om var det finns och var man får tag i förare.
Mvh. Nils Högberg
 
P.S

Glömde fråga efter fina vandringsturer kring sylarna. Vi hade tänkt vandra i ca fyra dagar varav vi ska gå upp på sylarna en.
 
Re: P.S

echo6; sa:
Glömde fråga efter fina vandringsturer kring sylarna. Vi hade tänkt vandra i ca fyra dagar varav vi ska gå upp på sylarna en.
Passa på att göra stora syltraversen så får ni lite mer äventyr på vägen upp till storsylen! Vi gjorde den i juli och det var en riktigt fin tur. Vi trodde vi skulle få klättra lite men vi knöt aldrig in oss ens. Exponerad scrambling är det dock så ta det försiktigt. En firning på 15m är det dock i början så rep och sele behövs. På ROCsport.com under Äventyr finns en bra artickel om syltraversen.

Go tur /U
 
Re: Re: P.S

uppkastaren; sa:
En firning på 15m är det dock i början så rep och sele behövs.

Om man vill slippa rep och sele kan man hoppa över denna firning genom att skippa den första pinackeln. Istället går man upp genom den ränna som kallas tempelrännan och som kommer upp mittemellan 1:a och 2:a pinackeln.
 
Storsylen

Tyvärr tillät inte vädret någon topptur när vi var där utan vi fick nöja oss med att titta på glaciären och molnen. Men, men så är det ibland.
Däremot fick vi en del klättring på frösön. För alla sportklättrare är det väl värt ett besök. Det fanns flera hundra leder och även en hel del i det lätta registret. Tyvärr finns det ingen förarare att få tag på, men det är tydligen på gång.
Även stuguberget nekade oss tillgång med ihärdigt regnande.
För förare till stuguberget finns det på http://www.coronn.com pdf format.
Mvh. Nils Högberg
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.