sportklättring Marocko

Hej!
Ska ner några veckor över jul till trakterna kring Agadir. Vi kommer mest att surfa, men jag är lite sugen på att ta med mig sportklätterprylarna om det finns något kul. Jag klättrar inte så hårt och än mindre mina vänner- så 7b är inte direkt vad jag letar efter. snarare turer i 5-6 registret. Nybörjarturer alltså. Bil är billigt att hyra och vi har tre veckor så det måste inte ligga vid agadir- sålänge det i inte blir en veckas projkt för att få klättra ett par halvskarriga turer...

Om någon sitter inne på bra ställen får ni gärna hojta till här!

fridens liljor.
 
Det finns två områden för klättring i Marocko, trad klättring i söder, Jebel el Kest ca 4h från Agadir och sedan har du Todra som skulle passa er bra förutom att det ligger 10h bilresa bort.

Det finns väldigt varierande typ av sportklättring där, långa leder och korta, lätta som svåra. Jag kan verkligen rekommendera det. Hur en bil, vill ni laga egen mat bunkra i Ouarazazate eller Tinhir det finna inga stora affärer i Todra bara två små butiker.

Väl i Todra rekommenderar jag La Vallé mycket mysigt och prisvärt boende. Helt okej mat! rent och snyggt! Om ni tar med er campring prylarna är det helt okej att sova på hotellets tak, prisvärt om man ändå har med sig sovsäcken.

Ni kommer troligen träffa Hassan på La Vallé, han kan allt om hela området och det är han som skriver föraren. Om dina vänner inte är så duktiga på klättring tar han gärna med dig på långled mot väldigt låga guide kostnader, om ni åker till Todra ta en dag med Hassan på klipporna det är verkligen värt det.

För vilodagen är vandring ner till Tinhir genom daddelpalm skogen ett måste, fantastisk upplevelse och lifta/taxi tillbakatill todra.



Hoppas ni åker dit det är verkligen otroligt häftigt!
 
tackar!

Ja, Said har ju säkert koll, men vi klättrar nog inte riiiktigt i samma klass.

Tack för tipset om Todra, hittade några amerikaner som också skrivit om det. Dom rekommenderade ett hostel som heter 'Hotel Mansour' som också verkar billigt och schysst. 10 h är inga problem, med bil och tre veckor tänker jag att man har utrymme att rör sig lite!

Stället verkar ju grymt iaf och tack för tipset, tur att det finns folk med koll! :)
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.