Soppmackisar

Vi var ett gäng killar som var ute paddlade i somras. Den mest uppskattade måltiden var när vi blandade varma koppen med mackaroner. Vi hällde i lagom med vatten i en kastrull och hade i mackaroner. När mackaronerna var klara och det fanns lite vatten kvar hällde vi ned varma koppen. Vi har provat svamp, minnestrone och fruktsoppa. Fruktsoppan var ingen höjdare, minnestronen var hyffsat gott men svamp var en riktig höjdare. Jag provade liknande recept på fjället senare på sommaren med blå band soppor som ska koka en stund. Då bör man hälla ned soppan direkt.
 
visst är det

Har själv nyttja metoden ganska länge på fjällturer fast i enl iten annan tappning. Vi gjorde helt enkelt vanlig soppa men hade i massa makaroner så det skulle bli lite mer matigt.
Helt klart en typiskt bra idé helt enkelt.

// Martin
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips