Självuppblåsande madrass, hur blåsa upp?

Fick ju inte med nån bruksanvisning så tänkte att de bara är att öppna ventilerna, men inget händer. Måste man göra nåt annat? Tacksam för svar
 
Verkar vara en vanlig självuppblåsande madress med skumkärna (typ Thermarest) ihop med en uppblåsbar separat kudde?. Efter att den legat utrullad en liten tid får du hjälpa till med munnen för att få rätt hårdhet i madrassen, kudden får du troligen blåsa upp helt manuellt. Förvarar du madrassen uppblåst med öppen ventil får skumkärnan bättre spänst och du behöver blåsa i mindre luft manuellt nästa gång du behöver använda den. Förvaringen med öppen ventil säkrar också att ev fuktig inandningsluft vädras ut.
 
Håller med om att liggunderlag av den här typen måste förvaras utrullade med öppen ventil, annars tar det lååång tid att få dem att blåsa upp sig själv och även då behöver du blåsa med munnen.
En nackdel med att blåsa upp den med munnen är att du får in fukt, och fukt + värme ger bra grogrund för mögel ... vet jag av trist erfarenhet ... inget kul.
Det går att ventilera ut en del genom att förvara den med utrullad och med öppna ventiler. Det bästa är dock att se till att du inte behöver blåsa själv mer än absolut nödvändigt.

Till liggunderlag typ down- eller synmat finns pumpar. Kallas lite olika ... schnozzelpump (gillar det ordet :)) eller pump sack ... och fungerar både som pump och vattentät förvaringssäck. Vet dock inte om det finns någon som passar på ventilerna till ditt liggunderlag.
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.