Prylträffar?

(Tror det här är lämpligaste forumet)

Det är ju så att när man ska köpa nåt så vill man ofta ha känt på grejerna IRL, bilder i kataloger och andras omdömen i all ära men.... Men som vi alla vet så har ju våra svenska friluftsbutiker inte ett särskilt stort utbud. Och de tar ju inte hem nåt för att man KANSKE är intresserad av att köpa.

Jag har märkt att bland vandrare i USA är det väldigt vanligt att man har träffar där man träffas nånstans "ute i skogen" en helg och tittar på varandras grejer. Maten ordnas ibland gemensamt (t.ex. gemensam middag) eller som knytkalas där man får prova varandras friluftsfavoriter. De brukar ha en del arrangemang, som "kok-tävlingar" med olika kök, demonstrationer av olika sätt att sätta upp en tarp etc. Ibland håller nån föredrag om nån intressant vandring.

Skulle det kunna vara nåt att försöka starta upp bland Utsidans medlemmar? Inledningsvis får man väl sikta lågt, ta det i en storstads närhet och inte räkna med mer än en handfull personer. Men verkar intresset finnas går det ju att ordna träffar såväl i Rålambshovsparken som i Sarek. Det går ju även att specialisera träffarna, träffar för långfärdspaddlare, träffar för vandrare, träffar för långfärdscyklister osv om intresset bara är tillräckligt stort.

Van vid att försöka arrangera träffar i andra sammanhang är jag själv dock lite skeptiskt till om det funkar. Ofta brukar folk backa ur i sista stund så det inte blir nåt.

"Ruck" brukar amerikanarna kalla sina träffar numera (det har ingen anknytning till "rucksack" utan är en ålderdomlig synonym till "gathering" som man har valt ut för denna typ av träffar för att få ett "unikt" namn)
http://friends.backcountry.net/ruck/
 
mm... det verkar intressant.. jag skulle gärna följa med på något sånt och även om jag personligen aldrig skulle backa ur i sista stund (har märkt hur störnade såna fasoner är...) så förstår jag att det kan bli svårt att samla folk..
 
Ka-Ka; sa:
Häftig ide. Jag skulle säkert dyka upp om det ordnades något sådant i min närhet.

Jo, det där med närheten är ett litet problem. Amerikanarna är ju vana att åka iväg till nåt "friluftsreservat" när de ska ut i skog och mark, här hemma är vi ju vana att kunna gå ut i skogen utanför knuten.

Det är därför jag tror att det nog bör vara i närheten av nån storstadsregion för att locka tillräckligt med folk. Det bör ju vara en plats dit man kan ta sig relativt enkelt både med egen bil, med cykel och tåg/buss. Och så behöver man väl också markägarens tillstånd om man arrangerar nåt sånt (men t.ex. en kommunal badplats i september tror jag inte är nåt problem att få vara på).

Eftersom jag bor i Stockholms län så tycker ju jag att det vore trevligast om det blev här i krokarna, men även Uppsala och Enköping ligger inom rimligt avstånd för min del.

Det som primärt krävs är väl en plats och ett datum, sen får man se hur intresset blir.
 

clindh

Forumvärd
Låter ju kul att testa. Hojta till om ni bestämmer datum och plats, så kan vi pusha lite för det på sajten så så många som möjligt ser det.
 
Visst ...

Passar tiden så kan jag tänka mig att åka 25 mil (till Stockholm alltså ..) för en helgträff eller så, skulle kunna vara både lärorikt och kul ! /Gunnar
 
I samband med en sån träff är det ju också perfekt att ordna lite försäljningar & byten av begagnad utrustning. Lär vara åtskilliga på forumet som vill sälja av en del prylar de inte använder, och folk som gärna köper begagnat om de kan se sakerna och prova på plats. Behövs bara några bord och skrivdon för prislappar.
 
Gathering

Låter väldigt intressant!
Utsidans egen friluftsmarknad? Men jag tror som
"Nermander" att man ska hålla sig till en "större stad"
dvs Stockholm. I alla fall första gång.
Sigge
 
jarlmoden; sa:
...Ni kanske kan lägga träffen nära Arlanda? :)

Jag var faktiskt inne på om man skulle ta det nånstans mellan Sthlm och Uppsala, jag tror det skulle vara ett rätt vettigt "upptagningsområde" då (Sthlm, Uppsala, Enköping (kanske V-åsarna tycker det är nära?). Och då är det ju inte SÅ långt från Arlanda:)

Nån som bor i Knivsta-trakten eller de krokarna och vet nån vettig plats? Dit man kan ta sig både med bil och buss (från Uppsala och Märsta/Arlanda? även Norrtälje?).
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.