• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Projekt: Bygga egen packraft

Utvärdering? Testrunda?

Har precis börjat intressera mig mig för liknande transportmöjligheter, kajaker är lättpaddlade men är ju tunga att släpa på i terrängen. Nu snubblade jag över den här tråden och med tanke på prisnivån i relation till förväntad låg hållbarhet, åtminstone bland de lättaste alternativen så är hemmabygge definitivt intressant även om sömtätning verkar vara en utmaning.
Nu har sommaren passerat så det gör mig förstås nyfiken: Hur gick det med jungfruturen? Är du nöjd eller har du vidareutvecklat projektet? Håller den tätt eller är materialet för känsligt?
För att få bättre styrförmåga och möta vind och strömmande sidokrafter skulle det ju behövas en köllinje, har du övervägt någon lösning där?Jag tänker att kanske någon form av tunn böjlig plast i två ark som möts i en v- form under båten och som lätt monteras vid användning kunde fungera, men för korta passager utan sidvind behöver man troligen inte ta hänsyn till avdriften alls, bara acceptera en annan paddelteknik..
Hur som helst, det vorr intressant att få veta hur den fungerat i praktiken 😊
 
Är också sugen på att komma igång med ett eget bygge, det finns en hel del turer som öppnar upp sig med möjligheten till att kombinera vandring och rafting/paddling.

Har också funderat på skedda, det finns att "köpa" och klistra dit, för egen del tror jag dock att jag skippar det helt eftersom jag vill köra en del i forsande vatten och då vill man nog undvika något som kan fastna i stenar och orsaka revor. Håller man sig utanför forsarna är det nog värt det.

Är mest spänd på hur det gått med paddlingen, är det möjligt att ta sig fram några sträckor på lugna vatten eller i värsta fall med lite motvind?

Är det lugnt att paddla med en full ryggsäck lastad i fören?

Hur blöt blir man, ska man sitta i vadare eller räcker det med regnbyxor och neoprenskor om det är kallt?

Vad jag förstått har vissa haft lite utmaningar med material från extremtextil.de, tycks vara lite kämpigare att svetsa än det som kan köpas direkt från dyipackraft.com. Känns trist då frakt och framförallt tull från USA gör det betydligt dyrare att ta därifrån, kanske får undersöka om man har några amerikanska vänner som kan agera ombud.

/Gustav
 
any updates

hi there, apologies for the english.. im just not there yet. but im in stockholm..
i brought a kit from irin raft in the uk.
and built it up myself.
took a couple of weekends
works ok, but wrongly didnt keep a good patern of the fabric
thinking of getting more fabric, this time from extremetextile
any suggestions for other matreial suppliers?
 

Logga in