• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Pek-tyg ("Touch"-tyg), som centimeter-vara?

Jag har några äldre femfingervantar som jag gillar men jag kan inte sköta pekskärm med dessa vantar på. Vill därför modifiera dem så de blir pek-vantar (det som på svengelska brukar kallas "touch-vantar"), genom att montera lite pekvänligt tyg eller liknande på fingertopparna.
Nje, jag vill inte klippa av och göra torgvantar - det blir för kallt.

Någon som kan tipsa om något bra att sätta på fingertopparna?
Tyg, tråd, något på tub som stelnar?
Det är ju inte många kvadratcm som jag behöver, kanske 3 fingrar * 2 händer * 2cm2 per par vantar.

Det ska givetvis inte repa skärmarna jag pekar på.

Jag vill inte heller klippa sönder ett par färdiga pekvantar, då kan jag ju lika gärna använda dessa "hela", syftet är mer att kunna nyttja de vantar jag har, fast med liten förbättring.

/Patrik
 
Har även hjittat artiklar som tråd med metall i men finns färdigt tyg att köpa eller något att spraya/kleta på (och sedan torkar) som funkar bra utan att skada/smutsa ner skärmen?

/Patrik
 
Jag har några meter ledande tråd liggande. Funkar alldeles utmärkt. I början gjorde jag fel, sydde för mycket. Man behöver bara ett par stygn på "träffytan". Ska se om jag kan hitta var jag köpte min. Var från utlandet, det minns jag.
 
Borde det inte funka med en snutt från en gammal ESD-tröja? Det är ju normalt något grafitmaterial i de som ser till att de är ledande.