Hhhaaha, precisBtred smär eller/och mjukost med en clipper så märker du skillnaden![]()
~Paul~
Hhhaaha, precisBtred smär eller/och mjukost med en clipper så märker du skillnaden![]()
Nåväll da, häng inte upp daj på pertitesser, kompis. Sammolikt andlar det pom en modern yxa formad efter de fynd man gjort från järmåldern. Formen av yxan är en bred egg och en small hals.Öh... Snackar vi alltså om en yxa av sten (t ex flinta) eller ett mycket urflippat namn på en "vanlig" yxa med huvud i metall. Ett bättre namn i sådana fall borde nog vara "järnåldersyxan"![]()
Ja, om inget annat så märks det på stavningenNåväll da, häng inte upp daj på pertitesser, kompis. Sammolikt andlar det pom en modern yxa formad efter de fynd man gjort från järmåldern. Formen av yxan är en bred egg och en small hals.
I vissa skärmoment kan du hålla yxans hals mellan lång och ringsfinger.
F-n va svårt att färklara efter en middag med mellanäl, snaps, 75 clo rödvin och en aslurande konjacvk.
1. Jag har inte sagt något om bladprofilens förträfflighet. Personligen tycker jag bara att det kunde vara lägre och kortare, kanske.
Men iallfall, hur kommer det sig att den här är lämplig att skära i trä med, medan exvis Rat-3 är olämplig, när de har samma bladbredd??
2. Jodå, jag har nog hållit i den, jag äger ju en själv.Jag säger inte att bladprofilen är "dålig", det handlar om hur jag vill ha det personligen. Fast vid närmare eftertanke är den nog inte så tokig. Vilket förvisso fortfarande är lika irrelevant.
3. Är det pga detta folk gillar 2000? Förstår inte varför man köper en 2000 hellre än någon av de där 60-kronors-modellerna. Kanske handlar det om bladets utformning i jämförelse med just andra Mora-knivar? Den har kanske ett bredare blad än genomsnittsmoran och är således en bättre allroundkniv? Och detta med ett bättre stål?
4. Jo, men det finns ju många billigare modeller.
Ja, om inget annat så märks det på stavningen.
~Paul~
Det skålar vi påHärrö! min stafnhing är under all kritik redan på nykter kaliber. Med en ny dator och änni inget stavningskontroll "implecimerat!" e de rena skiten.
Nä nu får det vara bra.Det skålar vi på![]()
~Paul~
Lycka tillSedan ska jag tillbakatill krogen och stöta på servitrisen. Har du tänkt på att servitriser bara ser bättre ut ju mer man halsar i sig.
Detta var min avskedsmiddag till Sverige. De 20:e, cirka, drar jag iväg till Storbrittanien, exklusive Wales och Nordirland. Förutom ett antal whiskey-destillerier tänkte jag kolla på Robin Hoods hemtrakter och ett gäng vandringsleder. tex "North sea trail" eller vad den heter.
Men jag har ett problem... ska jag ha min 2000 eller Eka A10 i bältet?
12C27 är nötningståligare, håller skärpa bättre. M är slagtåligare och har något bättre eggstabilitet. Bara att väljaÄr 12C27M en förbättring jämfört med 12C27?
Hur svårt är det att bända bort plasteländet?
Lycka till
Hoppas att du har tillgång till PC när du är i England
Ta med båda knivarna!!!
~Paul~
Jag är från Götet, närmare sagt SävedalenJodå dôPaul, vaffö tror jag du e från Götet?,
Har du ett förslag?
Jo då. Jag har en PC med på resan.
Sannolikt kommer jag att ta in på campingplatser någon gång per månad och färhoppningsvis finns det tillgång till nätet om än i skiftande kvalitet.
Whiskey är väl knappast av intresse på utsidan men den dära trailen kan jag kanske berätta om
du kan hitta den om du säker på "sarabeata". De väsentlif´ga delarna kommer jag att dela med mig här på utsidan även om de kommer lite från bortsidan.