Metamat - gourmet på 4 dl kokhett vatten?

Vad kan man få till för smaskiga lättviktsmåltider för en person när man har tillgång till 3-4 dl kokhett vatten? Jag funderar givetvis på lämplig meny om man är ensam med sitt lilla Meta-kök, som förmår koka upp vatten, men där den brinnande sockerbiten inte förmår hålla vattnet kokande någon längre stund.

Någon som har några goda förslag utöver en oblandad Varma Koppen?
 
Hur menar du? Alla Real/motsvarande kräver väl ungefär 3-4 dl per portion? Eller klassas det som TungKäk?

Per
 
Jag menar nog om man hellre kokar ihop något eget med hjälp av potatismospulver, havregryn eller något annat mera hemlagat. Real är ju bra, men dyrt.
 
Aha
Jag har experimenterat med att skicka en näve CousCous i stor mugg varma koppen. Poängen är att det inte behöver kokas, att smaken kan varieras med soppan och att det blir relativt billigt och lättburet. Nackdelen är att det bara blir.. en jäkla gegga, typ. Fast mätt blir man, om man bara får ner skiten (och lyckas behålla den) :)

Per
 
Aha
Jag har experimenterat med att skicka en näve CousCous i stor mugg varma koppen. Poängen är att det inte behöver kokas, att smaken kan varieras med soppan och att det blir relativt billigt och lättburet. Nackdelen är att det bara blir.. en jäkla gegga, typ. Fast mätt blir man, om man bara får ner skiten (och lyckas behålla den) :)

Per

jag fick kräkkänslor bara av att läsa
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Jag tycker inte att det lät så farligt - men så har jag å andra sidan inte testan än. Det kanske blir gott med röd currykyckling...
 
Jovisst, som sagt, men så länge man undviker "Potatis och purjo" så går det - med rätt attityd! ;)
Nej, couscous i potatis-purjo är ingen höjdare, fyller justsåpass magen, ungefär som havregrynsgröt.

Men varför inte potatismos m valfria kryddor, rostad lök (på burk) och skivor av torkad korv/salami/ölkorv?
 
Mixa följande i mixern hemma:
2 dl fiberhavregryn
3 msk blåbärssoppepulver
3 msk hasselnötskärnor
3 msk kokosflingor

Blanda med 4 dl kokhett vatten
Låt dra någon minut
Ät och du blir garanterat mätt

Tillsatserna gör att den normalt klibbiga och äckliga havregrynsgegget blir något riktigt gott.
Jag äter det som frukost numera, dock bara halva satsen under vardagar eftersom jag har ett stillasittande jobb.
Hasselnötterna och kokosflingorna bidrar med ganska mycket fett och energi så det gäller att göra av med allt annars sätter det sig runt magen.....
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips