Matinspiration för långtur önskas!

Jag vet att det finns minst ett dussin trådar och artiklar om mat för längre turer i fjällvärlden men nu vill jag ha ERA tips samlade i en tråd! Jag ska ut tre veckor i Lapplandsfjällen i sommar (ska proviantera via ditskickade depåer halvvägs på turen) och är trött på mina stadardsrätter (torkade somamrgrönskaer, torkade morötter, torkad kyckling, torkad sojafärs, mathavre, majspasta och ris + de rödingar jag lyckas lura upp ur fjällsjöarna)

Så, nu har ni chansen att glänsa mer er kreativitet! Hyfsat gott och energi/näringsrikt är kraven. Shoot!
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
hejsan
en bra mussliblandning! -ta en med smak så funkar det lättare med bara vatten..
en soppa av torkad köttfärs,buljong, lök etc plus röda/gröna linser....
första dagarna med ägg.
kanske nån pannkaks/våffel/muffinsmix som belöning...
mvh
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips