Massor av skräptält lämnade på fjället

Skräptält i all ära men det var ännu mer smärtsamt att se alla riktigt dåligt uppsatta Hilleberg-tält runt Keb och andra platser i Abisko i somras. När folk köper ett tiotusenkronors tunneltält och sen sätter upp det så att det slokar som en tvättlina med tio blöta dunsovsäckar på.
Det allra värsta var ett gäng som hade lagt en stor sten på tältduken till sitt äldre hilleberg för att hålla det upprätt. Försökte prata med dom men de var för trötta på att försöka sätta upp det rätt utan att lyckas så de gick och la sig med bumlingen på duken...🙄

Haha, ja det svider också! samt att inte använda en enda stormlina, för det är ju fint väder nu! 😣
 
Haha, ja det svider också! samt att inte använda en enda stormlina, för det är ju fint väder nu! 😣
Allt för vanligt att man se tyvärr. Vi upplevde själva ett bra exempel i somras efter en fullständigt vindstilla kväll med dimma över Laitaure (8 augusti), när helt plötsligt och totalt utan förvarning vinden med kulingstyrka kom som ett slag genom luften när vi låg och sov kl 23 på kvällen. Hade inte tältet varit rätt uppsatt med alla stormlinor kunde det gått illa. Nu kunde vi fortsätta sova efter att kollat linornas spänning ex extra gång.
 
Ska man skratta eller gråta åt erländet ?

Kebnekaise år1979.


Kebnekaise år 2020.....vad f_n har hänt med mänskligheten på 40år ?


Alla bilder är lånade från internet.
[Bilder raderade av /admin]
 
Senast redigerad av en moderator:
Det är problemet med alla landsortsungdomar som vill uppåt i livet. När inte karriärstegen i byn räcker till åker de till ”Keb” iförda sina ”Kebbyxor” och försöker sig på detta. Tyvärr räcker inte ekonomin till för en del så det får bli tält från Jula.

De som redan befinner sig på livets solsida ler åt dessa ”amatörer”. För dem är ”Keb” en sedan länge passerad milstolpe. Iförda Houdinikallingar och syrgasmask vandrar de vidare uppåt.
Utan engångsgrill.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
nils73 "varning" massor av snö i (västra) Lapplandsfjällen Fjällvandring 9

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.