Lowe Alpine: Alpamayo 70+20 / Alpine Crossbow 60

Hej svejs:

var igàr inne pà en lokal sportaffár som reade ut dessa tvâ gamla säckar - omöjliga att sálja i Spanien pga dess storlek. Jag blev genast impad av bágge, och lite pàlásning har nu gett vid hand att det verkar vara riktigt bra. Dock numer utgàngna bágge tvâ, trots att det dár med crossbow verkade vara en super-idé pà sin tid.

Kanske man skulle slâ till pà en av dem - har faktiskt ingen sáck i denna storlek.

har ni nàgon erfarenhet av dessa sáckar? Vilken skulle man válja? Alpamayaon var ju riktigt lácker, men 60 Euro dyrare än Alpine Crossbow, samt övermaffig o storlek (vid första anblick)

LOWE, har du nàgot att sága? Nu har du chansen!

Mvh, Mats
[Ändrat av Malindo 2004-08-31 kl 15:09]
 
Var inne igâr och lyckades pruta ned Alpamayon ytterligare 9 Euro, till 190 Euro, vid evenuellt köp... har ánnu inte lyckats bestämma mig..

ingen som har nàgot smart att säga?

Mvh, Mats
 
Googlade nu själv fram lite omdömen, och fann bl.a detta.. verkar som jag är pà rätt spàr med Alpamayo:

Hvad rygsække angår noget nær det ultimative!
Denne rygsæk er så gennemført i designet og detaljerne, at enhver gear-freak bør få tårer i øjnene. (---) "Alpamayo" er supersolid og på det nærmeste uopslidelig. Kraftige nylonkvaliteter, kulderesistente spænder og en lynlås, som minder om larvefødder, gør denne sag til et højteknologisk produkt for kvalitetselskere - til en fornuftig pris.
 
Tjena!

Jag har denna ryggsäck...

Är kanon nöjd med dennaryggsäck.Har varit med på många turer,stabilt höftbälte osv.. lagomt stor för 1-2 v turer också. Kanon om man går med tung packning. Har köpt till regnskydd för det finns inget intergrerat i säcken.

Finns tydligen sidfickor osv att köpa till också..

Jag tycker i alla fall den förtjänar toppbetyg
 
Tackar L-O!

har hittills bara hört bra om den, sâ jag undrar om jag inte ska hala fram kreditkortet i afton... bara inte frugan fà syn pà den.. hur sjutton ska man obemärkt ta hem ett dylikt monster? och sedan förvaring utan upptäckt?

Vi fàr se!

Mvh, mats
 
Sorry!!!

Grattis Malindo! Du har gjort ett mycket bra köp! Givetvis skulle jag kommenterat Lowe Alpines excellens inom ryggsäcksområdet, hade jag bara fattat att titta till tråden Transporter...

Jag har skrivit en recension här på forumet, rörandes en Lowe Alpine i ´mellanstorlek´. Jag äger tre Lowe-säckar, den äldsta är femton år och still going strong. Glöm ej, att Lowe Alpine började som ryggsäckstillverkare, och att de implementerat många nyheter inom ryggsäcksvärlden.

(Jag ska bättre mig, och ligga på å läsa ALLT här på forumet!)
 
Din tystnad förvânade mig, din gamle fanatiker.. hur som helst blev det inköp, och jag myser fortfarande vid tanken pà att jag ska fâ komma hem och lattja lite med sácken (bâra ned soporna etc. med den)

Naturligtvis gick det ej att köpa en sân bumling obemärkt.. har dock lovat att använda säcken till att handla mjölk (mycket mjölk!) med, och att hon aldrig mer ska behöva kânka upp tunga matvaror för trapperna (3 vâning utan hiss).

Köpte tidigare barn-mes pà samma grundvalar!

tack ändâ.

Mvh, Mats
[Ändrat av Malindo 2004-09-10 kl 16:04]
 
Även en spansk räv...

Jo, vi har ju diskuterat strategi tidigare, och ditt inlägg fick mig att göra en inventering här i hemmet (jag tog henne till hjälp också!), och vi kom fram till att vi har 23 ryggor i olika format och utseende, koplat till olika faser i livet å så. Vi har också "räddat" några "kan vara bra att ha", som har varit utgående modeller och saftigt rabatterade. Jag har också köpt in udda märken "för att testa". Till slut blir det några stycken. Dessutom, vårt äldsta barn avskyr att ärva, varför även hon fått nya ryggdon vid behov. Hursomhelst, det fina i kråksången är väl att vi dricker en hel del mjölk!
 
Harrejisses man, 23 ryggar! Jag kan alltsâ vara lugn: tror inte vi har mer än ett tiotal tillsammans.

Man har ju hört talas om en hel del kängfetischister, men ryggsäcks-fetischister var nàgot alldeles nytt! (även om min fru trots allt inte börjar undra om inte maken trots allt är en sâdan han med, i all sin blygsamhet).

Köpte för övrigt in en kompass med inbyggd avstândsmätare häromdagen.

För övrigt, hur kánns det nu sedan LOWE blivit italienskt? Inte lika fränt, precis..

Saludos, mats
 
Har en bekant som har 1.300....just det...ni läste rätt ettusentrehundra...mobiltelefoner. 23 ryggor är ju bara blahablaha i jämförelse....."sicket fölk"..

//P
 
Pasta?

Om jag säger så här, jag kommer att hålla hårt i mina gamla Lowe-prylar. I likhet med mina äldsta Levis-brallor så är de US-made! När de sedan förlade viss tillverkning i Europa, så är det made in Ireland som gäller, vilket bl a förklarar märkets spridning på brittiska öarna. Men, ägerskapet ska väl förhoppningsvis icke påverka utvecklingsstrukturen, där merparten av design- och testteam är hemmahöriga i USA och UK - eller vad tror du? Jisses, jag kan ju tvingas ompröva hela min friluftsfilosofi, som om större delen av mitt sportande har varit en lååååång lögn. Det har ju alltid känts bra att vara lite exklusivt amerikaniserad, lite personligt nischad... OK, jag får väl stå ut med att vara rätt klädd ner jag släntrar ner till pizzerian i kvarteret. Bienvenuti!
 
Gamla anrika Asolo togs över av samma grupp som nu tagit över Lowe.. hos Asolo har resultatet blivit en klart starkare inriktning pà design (jäkligt snygga kolletioner pà sista tiden), lifestyle, pris-press, total omlokalisering av tillverkningsprocessen etc., dvs en spegelbild av vad som hàller pà att hánda med hela den gamla anrika och tidigare hârt teknik- och kvalitets-specialiserade bergskänge-sektorn fràn Montebelluna. Sedan outdoor blivit lifestyle har de flesta bytt frân specialisering till volym.

Vi fâr hoppas att de anställda pà Lowe lyckas behàlla den gamla stilen!

Mvh, Mats
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.