Livesändning från ett havsörnsbo i Lettland.

Om nu undrar var jag har fått tag på den här länken så är det från en kompis som är kompis med den här killen.
Honan ligger o ruvar på 3 ägg.
:)
 
Senast ändrad:
Det här blir spännande att följa! Kanske blir det mer action än ”den stora älgvandringen” och ”fiskvandringen” 😁

Ja visst kan det bli det! Det enda som man saknar är en liten kamera monterad på örarnas huvud när dom ger sig ut på jakt efter mat el. man kunde få se på deras utsikt när dom ligger och svävar högt upp i luften.;):)

Då såg du inte orrspelet ute på myren vid 4-tiden idag på morgonen. Orrarna var även igång igår kväll.
Titta på highlights vid 21.30 ikväll på datorn. Det var det igår kväll. 15-talet orrar ute på myren som mest o spelade för fullt.:)
 
Ungarna verka ha dött och nu ser man bara ett ensamt ägg liggandes i boet.:(
Det finns en till webbkamera på ett annat stället där ett par ruvar på 2 ägg så då får vi hoppas på att det går bättre där.
 
Det här är inget nytt och man behöver inte en kompis som har en kompis, det räcker med att googla "örnbo live". Därmed inte sagt att det inte skulle vara intressant. Vi var ett gäng som inte fick mycket gjort på jobbet för flera år sedan (2016) när vi hittade den första webkameran med örnar i Estland. Det är fantastiskt att kunna följa örnarna i realtid och jag är säker på att boet är välbevakat. Ornitologerna skulle knappast dela med sig av detta annars.
 

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...