Lettman Baikal Touring Plus något för nybörjare?

Finns en http://www.paddling.se/info_kajak.aspx?kp=47 ute på blocket, http://www.blocket.se/goteborg/Kajak_Lettmann_22666097.htm?ca=15&w=3

Då jag i princip bara suttit i en kajak en gång för länge sen ( dock saknat det) så undrar jag om det är bra att börja med en så "dyr" förstakajak. Nån som har erfarenheter av den? Har läst o sett att många skriver att det inte alltid är så smart o börja med budgetkajaker, då man eventuellt inte upplever känslan av bra paddling :)

Några visa ord?
 
Lettmann Baikal är en stor och lasttålig kanot som eventuellt (?) kan vara lite tråkig att paddla tom på kvällsturer (själv har jag paddlat en P&H Icefloe tom i 18 år...). Har provat en Lettmann Eski 530 och den var bra att paddla även tom. Priset verkar ju bra och är jämförbart med de billiga kina- och baltkanoter som finns att köpa på den svenska marknaden. Hellre en nästan ny Audi än en helt ny KIA om man får dom till samma pris ;-)

Har du en kompis som paddlat mer än du så ta med honom/henne och åk och prova!
 
Tack för svar. Köpte den kajaken, som du sa verkar priset bra så jag får nog igen pengarna ifall jag blir missnöjd i längden, den är väldigt stabil och snabb vad jag förstått dock har jag inte jämfört med många andra kajaker. Dock rätt trögstyrd, beror nog iofs mest på mig ;)
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.