Lägermat över öppen eld för många

Mat för många

Hej!

Med så många personer att laga mat till blir det rätt knepigt, men...det finns maträtter som är bättre än andra i detta läge.
Soppor och grytor är det enklaste att förbereda och att laga till, bara det finns grytor som är stora nog (eller många nog)! Pulversoppa som bas och sen lite extra ingredienser för att piffa till det hela. Glöm inte att göra lite bröd (sconesmix, vatten och wokpanna).

Ett förslag är: koka upp passerade/krossade tomater, tomatpuré, extra vatten och buljontärning. Lägg till soltorkade tomater i bitar, snabbris el couscous, rostad lök, peppar och lite torkade örtkryddor, ev veg köttfärsmix för att få det mer "matigt".
Och du, ingen märker någon större skillnad mellan veg köttfärsen och vanlig köttfärs när allt är blandat (tro mig, jag är inte vegetarian annars). En tetra passerade/krossade tomater räcker till 5-6 pers, 10 förpackn= ca 60 pers.

Hoppas att du kommer på fler kul och praktiska recept innan sommaren!
 

Liknande trådar


Vandra i stad och natur: Upptäck Merrell SpeedARC Matis för urban hiking

Vandring i staden – en ny livsstil Urban hiking handlar om att utforska staden till fots och upptäcka dess dolda pärlor. Det är en aktivitet som ...

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg