Köpa bra och billig ullfrotte tröja plus vattentäta handskar

Ska till Jämtlandsfjällen och vandra i slutet av nästa vecka. Vädret går ju aldrig att förutse men bra regntäta kläder behöver jag. Jag skulle vilja investera in ullfrotté tröja. Woolpower har ju bra grejer men de är rätt dyra (dock säkert väl värda att investera i). Militära överskottslager kan ju vara idé att titta i också. Hittade följande ulltröja (dock ej ullfrotté), vad tror ni om den? : http://www.beredskapsboden.se/sv/skjortortrojor/ylletroja-m59-olivgron.html

Jag vill ha en tröja med hål vid muddarna så jag kan värma händerna lite. Var kan jag köpa en bra och relativt billig sådan tröja? Pälsfiberjacka, hur står sig sig en sådan mot väta?

Vattentäta handskar är nog också bra att ha kanske. Var har ni köpt era? Jag kan absolut betala en slant för båda plaggen men bra om det inte går upp i flera tusen.
 
Engelsons och ITAB brukar ha

pälsfiberjackor de funkar bra fuktiga och är lätta. De har även billigare ylleunderställ.

Gå med i hemvärnet så får du låna en ullfrotte tröja gratis.
 
Militära överskottslager kan ju vara idé att titta i också. Hittade följande ulltröja (dock ej ullfrotté), vad tror ni om den? : http://www.beredskapsboden.se/sv/skjortortrojor/ylletroja-m59-olivgron.html

Den tröjan är riktigt varm men ganska tung, det är en rejäl dragkedja.

Jag använder Hestra Seam Sealed mitt, den utgick nyss ur sortimentet men kan finnas kvar på utförsäljning på vissa ställen.
http://coldskills.com/index.php?route=product/product&path=536_543&product_id=312
 
svar

_jesper_ ; Ah jag ska ju troligen åka via Östersund så kanske hinner kika där! Tack för tipset!

KimE (Kimmo Engman) : Åh superbra tips med Engelsons och ITAB. Pälsfiberjacka kanske vore nåt då, det finns iaf att köpa på nätet! Oj, men det kostar kanske en del att gå med i hemvärnet? Bra deal med gratis ull frottetröja!


joask202 (Joakim Skytte) : Tror att hansken finns kvar, tack för tipset!
 
svar

username2: Tack för tipsen! Jag letar dock efter handskar, men tack ändå!

smux: Då ska jag kolla in dem, tack för tipsen!
 
Angående handskar så vill jag rekommendera Tegera 117 (vinter-montagehandske).
Den är dock inte vattentät men det menar jag att den inte behöver att vara. Ta med ett extra par istället och smörj evt lädret med fett för handskar (tex Hestra handskfett). Vattentäta handskar ger bara handsvett i ogynnsamma förhållanden och är allmänt okomfortabla. Ovannämnda handske har jag nu använt i säkert 10 år, sommar och vinter (på vintern vid längdskidåkning och isklättring).
Finns att köpa på välsorterade mackar i glesbygden eller hos industrileverantörer etc. (Finns i svart också).

http://www.ejendals.com/sv/products/hand-protection/117/
 

Bilagor

  • image.jpg
    image.jpg
    44.6 KB · Visningar: 704
username2: Tack för tipsen! Jag letar dock efter handskar, men tack ändå!

Handske, vante, femfingerhandske, tumvante, osv. Inte alltid lätt att veta vad som avses :)

Hursomhelst om du menar vattentäta femfingerhandskar så finns t.ex. Norröna Falketind dri som jag har och är nöjd med. Men vis av erfarenhet tycker inte jag sådana fungerar bra under barmarkssäsongen på fjället. Är man blöt och kall kan det vara svårt att överhuvudtaget få på sig dem. Mitt tips är att ta en fingervante/handske i ull, fleece eller typ montör/softshell-handske men även rymlig vattentät skaltumvante som den jag länkade som du snabbt och enkelt kan dra över om det är riktigt dåligt väder.
 
Username 2: Nej det förstår jag, haha! Aha ok, det var ju ett jättebra tips. Tack snälla!

Silenhag; Ska kolla in den handsken du tipsade om, verkar hur bra som helst! Tack för tipset!
 
Har vinter fodrade vattentäta fem fingerhandskar, köpte mina i cykelboden, det lönar sig att titta utanför sportbodarna.
 
Senast ändrad:

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.