Knak i ramen!

Att dra med rätt moment är svårt. Olika "bicepskapacitet" gör det ju dessutom svårt med jämförelser av typen "dra åt så hårt du kan".

Även om man använder en kalibrerad momentnyckel, så krävs viss teknik för att göra rätt.

Återstår att prova sig fram. Att använda 5-56 utan att torka bort det efteråt tycker jag låter tokigt. Se till att fetta in gängor, allt i värsta fall använd Loctite 222 el. max 243. Inga kraftigare doningar, då kan det bli svårt att få bort vevlager mm i framtiden...

/Håkan
 
Pedalarmarna mot vevaxeln?

Finns det fett där eller glapp efter påkörningar så kan det mycket väl knäppa där! Pedaler är också ljudkällor, Har du gått på eller i byt pedaler.

Go tur

Johan K
 
Knak är trist

Sadelstolpen kan ge knakljud ifrån sig.
Torka av fetta in och draåt.
Styrstam pedaler vevlager sadeln styrlager.
Det finns en jävla massa som han knaka.

Lycka till
 
Kassetten

kan också knaka. Jag trodde mitt missljud kom från vevpartiet, vevlagret eller pedalerna men det visade sig att kassetten inte var ordentligt åtdragen.
 
Oj...det var ganska många olika idéer...Jag tror inte det är kassetten som knäpper...inte tramporna heller eftersom jag har smörjt dom...det måste vara det där med stål-mot-aluminium-effekten som spökar...
 
ang. knak i ramen!!

Prova att lossa låsringen till vevpartiet (sitter på baksidan av klingorna) som håller ihop vevarmen och klingorna. du behöver ett låsringsverktyg (lager verktyg till shimano funkar).Smörj in och dra åt. Det
borde funka.
 
Jag hade samma problem. Det visade sig att det kom från att sadeln inte var spännd ordentligt.

Så mitt råd är att spänna allt som spännas kan.

Lycka till!
 
Tja jag hade samma irriterande knäppljud när jag togi förut. Efter att ha tagitlös och rengjort vevlagret och dragit åt hårt blev det bättre men inte bra så jag drog åt det Jättehårt och se nu blev det faktiskt tyst.

Lycka till md knäppandet :)

/U
 
Styret

Har du kollat om det är styret? Jag har själv knak i styret på min hoj. Knaket är inte så högt och bara när jag tar i som mest. Smörj å dra åt där oxå...!?
 
mjukt alu

Hej,
Dra inte åt för hårt. Hårda stålskruvar i mjukt aluminium som man drar åt lite för mycket kan skada gängorna. Smörj och dra åt normalt. Knäppljudet gör ingen skada, trasiga gängor gör ingen glad.

Niklas (med mycket knäpp i hojjen)
 
knakningar

För en tid sen hadde jag samma problem, jag smorde in sadelstolpen med fett, och därefter försvann missljudet.
PS: bara ett litet tipps....
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.