istället för Knorrerian

Mina experiment framskrider under jubel. Idag har jag prövat
att tillaga snabbmakaroner med Blå Bands curry-sås;
enligt tips härifrån skippade jag smöret, men stänkte i en droppe
olja. Det visade sig att man klarar sig med obetydligt mer vatten
än vad som anges på påsen. Tillagning enligt påsen,
efter uppkoket i med makaronerna, småkok 3 minuter.


Det kan ha varit ungefär 100 gram makaroner (nästa gång
ska jag väga). Nu funderar jag bara på lämplig utdrygning,
(proteiner!),
om det finns t ex torkat kött som inte kräver långa tillagningstider.

Nästa test avser Bearnaisesås som givetvis är obligatorisk
vid vandring i Atlantpyreneerna.

il C.
 
när vi var o åkte skidor i vintras tyckte en av mina kompisar att vi skulle strunta i att köpa soppa, för det är ju inte så jättegott. och istället köpa några lådor bernaise, för det är ju jättegott, han blev dock nerröstad ganska fort
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Torkat kött

Trevligt att läsa om nya experiment!

Testade utsidans potatisgratäng som fick 5 vandringskängor av fem möjliga på min skala.

Till detta hade jag torkat kött som jag fixade innan.
Tog helt enkelt ett fint nötkött utan en massa insprängt fett eller senor och torkade det.

1. strimla köttet RIKTIGT fint.
2. stek upp i olja (bryn)
3. tillaga i lergryta med vatten, lök o svartpeppar.
(har du ingen lergryta går det bra med gjutjärnskastrull med lock) Detta ska kokas på LÅG värme i 4-5 timmar för att bli riktigt mört.
4. glöm inte att ösa köttet emellanåt.
4,5. låt rinna av.
5. torka enligt vedertagen teknik (24h /50gr C)

Resultatet blev kanon. Tillagningen gick supersnabbt. Givetvis blir det ännu bättre om det får dra, men det är inte nödvändigt.

Enda nackdelen är att smaken av torkat kött blir rätt gräslig efter att ha ätit det varje dag i 7 dagar.

/Jakob
 
jag är förmodligen för lat

Det tar emot för en åldring som mig
att ägna hur mycket förberedelsetid
som helst åt en tur på 12 (fjällen) eller 18 (Alperna)
dagar. I det senare fallet planerar jag knappt ens själva rutten,
bara resan ned. I det förra fallet har jag blivit så
lat att jag vill klara maten, inhandling och paketering,
på 2 timmar. Jag undrar om det går att göra ngt aptitligt,
proteinrikt och lättlagat på ex.vis sojamjöl.

il C.
 
RE: Proteiner till currymakaronerna

il Camoscio; sa:
Mina experiment framskrider under jubel. Idag har jag prövat
att tillaga snabbmakaroner med Blå Bands curry-sås;
enligt tips härifrån skippade jag smöret, men stänkte i en droppe
olja. Det visade sig att man klarar sig med obetydligt mer vatten
än vad som anges på påsen. Tillagning enligt påsen,
efter uppkoket i med makaronerna, småkok 3 minuter.


Det kan ha varit ungefär 100 gram makaroner (nästa gång
ska jag väga). Nu funderar jag bara på lämplig utdrygning,
(proteiner!),
om det finns t ex torkat kött som inte kräver långa tillagningstider.

Nästa test avser Bearnaisesås som givetvis är obligatorisk
vid vandring i Atlantpyreneerna.

il C.

Bacos borde väl vara perfekt att strö på?

http://www.utsidan.se/vb_forum/showthread.php?threadid=21962
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips