Indelning i terrängkartan

Är det någon som känner till något sätt att få reda på hur Sverige är indelat, vad gäller Terrängkartan? Det enda jag har lyckats hitta är en PDF från 2005 med en iofs bra bild, men den saknar information om vad varje kartblad "heter".

Ifall någon råkar veta kan jag ju påpeka att kartan jag främst letar efter är den (eller de) som täcker Stockholmsgatorna Naturreservat.
 
Nya tider. Lantmäteriet har släppt tryckningen av papperskartor så terrängkartan finns inte längre.

Däremot finns det digitala versioner t ex på https://kso.etjanster.lantmateriet.se/

Flera tillverkare av tryckta 1/50 000 topografiska kartor på mer beständigt material än papper finns numera.

Norstedts täcker störst del av vårt land tryckt på polyart https://www.norstedtskartor.se/vara-kartor/sverigeserien/

På det lite mjukare materialet tyvek trycker en handfull förlag/ företag

https://www.calazo.se/produkt-kategori/kartor/

Östra Svealand täcks in av https://www.firmaflam.se/product/kartset-om-8-kartor

Rätt stort utbud har http://www.utekartan.se/

Är man som jag förtjust i kartor så skaffar man flera kartor över samma område och kan välja de kartblad som bäst täcker aktuell tur utan att behöva ta med allt för många eller för stora blad.

Thure
 
Om du vill kolla de "gamla" Terrängkartans indelning, kannske denna sida hjälper
http://www.geobuchhandlung.de/axel/terraengkartan.html
Om du klickar på en karta ser du kartans namn.

Nagonstans har jag även en äldre indelning som deckar hela landet, men den är inte scannad och jag skall resa till Sverige imorgon för årets fjällvandring :) därför har jag ingen tid att göra det nu...

Henning
 
Tack för era svar. Kontentan av dem är dock att man måste skriva ut sina kartor själv. För jag hittade ingen karta som täcker området jag är intresserad i, och tjänsten där man kan bestämma kartområde själv täcker inte området jag vill ha en karta över.
 
Tyvärr

Är det någon som känner till något sätt att få reda på hur Sverige är indelat, vad gäller Terrängkartan? Det enda jag har lyckats hitta är en PDF från 2005 med en iofs bra bild, men den saknar information om vad varje kartblad "heter".

Ifall någon råkar veta kan jag ju påpeka att kartan jag främst letar efter är den (eller de) som täcker Stockholmsgatorna Naturreservat.

Det finns ingen terrängkarta som täcker Stockholmsgatorna. Tidigare var det vägkartan i 100.000-del som gällde. Nu finns ju Topografiska kartan vilket är ett stort steg framåt för dom som besöker "den vita fläcken" på Terrängkartan. Gå till Kartutskrift på Lantmäteriet.
 
Det är som Spikbjörn skriver Stockholmsgata platsen heter, det är jag som inte kan hålla reda på vad platsen egentligen heter.

Jag vill egentligen ha en karta över området, så att, om jag börjar vandra omkring när jag är där med kameran, har något som hjälper mig att hitta tillbaka. Och då helst något som inte är beroende på mobilt internet och att batteriet i telefonen fortfarande har kräm.
 
Platsen heter ibland "gata" och även "gatorna", det är lite oklart.

Jag brukar gå in på lantmäteriet och skriva ut en skärmdump eller om det passar så tar jag ett kartutsnitt, men det finns ju även andra sidor som b-bark, .
Det kan jag sedan göra en pdf av, som dels kan sparas i telefonen, paddan eller skrivas ut på papper.
 
Om du går in på http://bengt.nolang.se/kartor/terrangkartan/tkwebsite/
så hittar du en zoombar karta med nummer och namn på LMs terrängkartor som de såg ut innan de lades ned. Du kan även ladda ner kartorna härifrån.

Häftig sida, och tack för länken. Tyvärr verkar det vara så att kartbladet jag är intresserad av är det som skulle legat till väster om 711, om det funnit.

Jag tror att det får bli till att skriva ut en karta själv. Bara det inte regnar för mycket så funkar det också.
 
Topografiska igen

Ladda ner Topografiska från Bengt Nolängs site till din mobil så får du den karta som finns över områder. Det finns inte (och har aldrig funnits) någon Terrängkarta över Norra Norlands inland. Skriv ut med laserskrivare på polyesterpapper så kan det regna hur mycket som helst (om du inte vill ha kartan digitalt).
https://www.lantmateriet.se/kartutskrift
 
Senast ändrad:

Liknande trådar