Hygien/Apotek/Lagning

Pappersnäsdukar har en fördel gentemot toa/hushållspapper i naturen: Det löser inte upp sig när det blir blött.

Visst, det finns en del hushållspapper som klarar väta utan att bli geggamoja, men de vanliga sorterna gör det inte.

Jag har provat knepet att istället för toapper ha pappersnäsdukar klippta i remsor och det fungerar riktigt bra (dock kan det ju inte användas på WC, men ska det brännas och grävas ner i skogen funkar det).

Alkohol är mig veterligen inte så bra för sårvård (även om Hollywood fått oss att tro det), tvål och vatten ska vara bättre (inte tvål direkt i såret dock).

https://www.apotea.se/apotekarens-rad-om-sar

Använd inte bakteriedödande medel eller alkohol om inte såret är infekterat. Tvål och vatten räcker gott för att rengöra!

Handsprit är väl inte heller så mycket bättre än tvål och vatten, främsta fördelen med den är att den kan användas när man inte har tillgång till vatten. Men annars ska det såvitt jag förstått vara bättre med tvål och vatten.

https://www.apohem.se/tips-rad/sjukdomar-besvar/tvatta-handerna-pa-ratt-satt

En vanlig missuppfattning är att handsprit är mer effektivt än handtvål och vatten. Men det är faktiskt tvärtom. Det allra bästa är att tvätta händerna noga med varmt vatten och rikligt med tvål.

När du är på resande fot och inte har tillgång till tvål och vatten är handsprit ett bra komplement till tvål och vatten. Till exempel på bussen eller i affären.
 
Nessecär fryspåse 1 l
Resetandborste
Resetandkrämstub
Resetvål i tvålask
Nagelborste liten
Engångsrakhyvel
Spegel finns i syftkompassen
Pincett i CH-kniven
Sax o fil -"-
handduk 1/2 Weetexduk
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Avslutat medlemskap sjukvård och hygien Lättpackning 8

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.