Hur lång torktid i tork?

Är det inte risk för bakterietillväxt om man torkar kring 40 grader? Blir inte det en bra miljö för Clostriduim botulium och annat otyg?
 
svartöra; sa:
Är det inte risk för bakterietillväxt om man torkar kring 40 grader? Blir inte det en bra miljö för Clostriduim botulium och annat otyg?

Nja, vitsen med torkning är ju att göra så det blir en DÅLIG miljö för bakterierna, genom att sänka vattenhalten (så de torkar ihjäl). Torkningen går ju i alla fall så pass snabbt och även om de kanske lever glada livet den första timmen så lever de knappast efter att torkningen är avslutad.

Men det är ju A och O att bara torka färska och väl hanterade livsmedel. Ska man torka köttfärs ska det t.ex. inte gärna vara sån som är färdigförpackad utan den skall helst vara helt nymald (bästa är väl att mala den själv av t.ex. grytbitar).
 

Liknande trådar


Vandra i stad och natur: Upptäck Merrell SpeedARC Matis för urban hiking

Vandring i staden – en ny livsstil Urban hiking handlar om att utforska staden till fots och upptäcka dess dolda pärlor. Det är en aktivitet som ...

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg