Hoppa över råkar

Råkhopp utan hopp

Saxat från min färdrapport från Vättern tidigare denna säsong:
"och här börjar det lurigaste partiet med många släppråkar både längs med och tvärs mot stranden. Svårt att utläsa om det var vatten, tunn is eller tjock is i råkarna. Således inträffar det att undertecknad i god fart med ytterligare två man efter kör ner i en vinkelrät råk. Efter detta vet vi nu att en råk med 160 cm bredd går att passera i ca 22 km/h med en matchvikt på 85-90 kg, men inte utan ömma knän och armbågar. Blir lite försiktigare efter detta och vi går ut en bit ifrån land."
 
1987

slog en SSSK-åkare av ena underbenet i en släppråk rätt långt ut på Vättern. Kunde bogseras in stående på andra benet.

Thure
 
Efter detta vet vi nu att en råk med 160 cm bredd går att passera i ca 22 km/h med en matchvikt på 85-90 kg, men inte utan ömma knän och armbågar. Blir lite försiktigare efter detta och vi går ut en bit ifrån land."[/I]

160 hade ni lätt hoppat, med knän och armbågar i behåll! ;)
 
jodå det blev ett och annat hopp också, en annan spektakulär sak var när jag åkte längs med en halkvmeterbred råk och körde ner ena skridskon i en spricka och föll, det var nära det berömda Hyländska "...och pucken glider in i måååål"
 
Det finns det som är värre än benbrott och livslång invaliditet är inget för en aktiv friluftsmänniska. Allting har sitt pris. "När eftertankens friska rodnad i eftertankens kranka blekhet övergår".

Lätt sordinerat
Torbjörn
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Student Att ta sig över råkar Långfärdskridsko 36

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.