Hemtorkade tips

Skiva tunnt rökt kött,tex skinka,ta bort fett så gott det går;blir jättegoda chips att äta vid varma koppen-lunch + bröd o tubost.
Torka äppelringar går fort.
Chilikyddad köttfärs .blanda i torkade ärtor och div.lök inkl vitlök.Makaroner kokta i oxbuljong till.
Torkad rökt lax med potatismos.nackdel.svårt få bort fisksmaken ur matkärlet.
Couscous med hönsbuljong+ torkad marinerd kycklingfilè.
Torkade morötter,kålrot.
Kör allt i en OBH nordica-tork,snabbt och bra,mycket godare än färdiga rätter.
 
mera torkat

Lövbiff välmarinerad i 12h som bara torkas i ugnen. Gott både i potatismoset och som tugg till något stärkande på kvällen.
 
Varmluftugn, kupevärmare eller bordstork är väl bara en fråga om volym på det man vill torka. men en låda, skåp med skollor är mycket praktiskt.
Så länge som du skär tunnt och har ca 50 graders torktemperatur och luftväxling kommer du att kunna torka i stort sätt allt. Feta saker som fet fisk och glass går även bra att torka i frysboxen. Givetvis måste du avisa emellanåt. Bakpapper är ovärdeligt.
Mest litteratur om torkning verkar amerikanarna att ha, sök på amazon.com
Lycka till

//J
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips