• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Heder åt Haglöfs - finns det fler?

All heder åt Haglöfs som tog ställning mot köphysterin på Black Friday genom att dubbla sina priser och stänga web-shopen. Såg att Outdoorexperten gjorde något liknande.
Finns det fler?
 
Det finns mängder utav butiken som stänger ner men de riktiga hjältarna är de som kompenserar på ett eller annat sätt istället.

I mina ögon ser jag det som ett försök till mer publicitet bara. Haglöfs som många andra klädmärken byter sina kollektioner vartannat år och har utförsäljningar och nedsänkta varor när säsongerna skiftar.

Det är bara ett PR-knep. Rätta mig om jag har fel? :)
 
Jag hedrar hellre de som är hjälpsamma vid reparationer, där jag har fått väldigt bra respons av både Osprey som skickade reservdelar till en 3 år gammal väska där jag inte ens behövde betala frakt, och Lundhags som har prisvärda reparationer av sina kängor. :)
 
Haglöfs som många andra klädmärken byter sina kollektioner vartannat år och har utförsäljningar och nedsänkta varor när säsongerna skiftar.
Sorry for my swedish.

Jeg tror, at alle fabrikanter måste komme med nye produkter jämt för at hålla konsumenternes interesse. Der skal marknadsföras og reklameres - ellers er du borte, og säljer ingenting.
 
Sorry for my swedish.

Jeg tror, at alle fabrikanter måste komme med nye produkter jämt för at hålla konsumenternes interesse. Der skal marknadsföras og reklameres - ellers er du borte, og säljer ingenting.
Helt rätt, det håller jag med dig.
Det jag syftade på är att Haglöfs m.fl använder Black Friday som ett PR-trick bara för mer publicitet.

Att de stänger sin webshop under en dag gör väl inte så mycket när de har 364 andra dagar att handla på. Dessutom säljer väl Haglöfs majoriteten utav sina plagg via återförsäljare som kör sitt vanliga "black-friday-race".
 
Är så förvånad över att folk handlar bara för att det är billigt. Själv köper jag när jag tycker jag behöver, enligt min egen definition av behöver (Vilket kan variera men inte bara för att något är nedsatt i pris).
Black friday ger mig en möjlighet att köpa det jag behöver till lägre pris. I år köpte jag t ex en ny mobil i fredags då den gamla är många år gammal och har låtit reparera samma mekaniska fel 3 ggr nu så jag tror inte på att laga samma fel igen nu, och när batteriet också är väl slitet och även sporadiska mjukvarufel så har jag nu kommit över min gräns för att jag behöver en ny mobil. Enligt prisjakt hittade jag min önskade modell cirka tusenlappen billigare jämfört med priset som den legat stabilt på under några månader bakåt.

En variant på PR-trix i fredags som jag såg, var att du får köpa till ordinarie pris men att 10 eller 20% av ditt pris skänks till något välgörande ändamål, tror det var något friluftsmärke som skänkte till någon miljö- eller bevara-organisation.

/Patrik, köp inte vad du inte behöver
 
Givetvis är inte Haglöfs bättre eller sämre än någon av sina konkurrenter, det här är bara ett simpelt pr-trick för att sälja in sig. Mycket genomtänkt också måste jag säga, inte minst med tanke på att du startar en tråd om det.
 
Naturkompaniet kör ju inte heller Black Friday utan erbjuder hjälp att underhålla/reparera befintlig utrustning. Kanske till en kostnad - jag vet inte säkert. De fixar kängvård och vaxning med Grönlandsvalla fritt i alla fall. Jag tycker det ger en bra signal att ta vara på det du har istället för att köpa nytt. Sen handlas det säkert också när man ändå är i butiken.