Hållbarhet Nido gräddpulver?

Hejsan,

Hittade en burk Nido gräddpulver (full cream) längst in i skafferiet. Den öppnades i Juni nånstans förra året då halva mängden pulver fylldes över till påsar för sommarens äventyr. Den har sedan stått bortglömd med locket på i skåpet. Expiery date är i Februari 2021 så det är gott om tid kvar, men oftast gäller ju det oöppnade förpackningar.

Vad är er erfarenhet, hur länge håller en öppnad burk?
 
Den blir nog inte dålig som i farlig på lång tid.
Jag har använt betydligt äldre pulver.
Det som händer är att nånting antagligen fettet oxiderar och blrjar smaka härsket. Testa och smaka.
 
Om det inte luktar konstigt - smaka.
Om det inte smakar konstigt - använd det.

Som du själv kommit fram till håller sådana här varor _väldigt_ mycket längre än vad "bäst före"-datumet gör gällande.
 
Om det inte luktar konstigt - smaka.
Om det inte smakar konstigt - använd det.

Som du själv kommit fram till håller sådana här varor _väldigt_ mycket längre än vad "bäst före"-datumet gör gällande.

Jag tycker mjölk/gräddpulver smakar halvlattjo redan från början. :) Men det är bra att ha i hemtorkat för att göra det lite såsigt krämigt.

Och lukta tänkte jag försöka låta bli så ingen kommer på mig med vitt pulver runt näsan :)

Tack för svar, burken får hänga med till sommarens vandringar.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips