Grillgaller ovanpå ett stormkök?

Hej.
Jag började fundera på en grej, och har använt google men bara egentligen hittat ett resultat: https://www.it-shoppen-butik.se/hob...-petromax-grillrost-atago-g-r-rostfritt-stal/
(Och ett resultat på google räknas som inget resultat)


Min fundering är att går det att köpa ett grillgaller, och ha på mitt Trangia gaskök? Och använda som grill?

Jag förstår att många först tänker att det är klart mycket bättre att grilla över en riktig eld, men jag tänker främst kanske när man åker och badar, istället för att släpa med sig en engångsgrill för att sen hitta någonstans att slänga?
Eller när man hyr en stuga med flickvännen, istället för att ha med sig den där lilla klotgrillen som skitar ner hela bagageluckan?

Jag tycker själv att det låter som en helt briljant idé, men det kanske finns en anledning till varför det inte finns galler i tillbehörshyllan för stormkök.?




Simma lugnt, använd badring!
Mellwing
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Värmen är relativt koncentrerad ovanför brännaren. Även stekning är knepigt med Trangia medan en riktig grill ger mer jämnt fördelad strålningsvärme. kanske skulle en större burk ovanpå brännaren ge bättre resultat?

Förstås gäller kladdighetsinvändningen också.

Thure
 
Hej.
Jag började fundera på en grej, och har använt google men bara egentligen hittat ett resultat: https://www.it-shoppen-butik.se/hob...-petromax-grillrost-atago-g-r-rostfritt-stal/
(Och ett resultat på google räknas som inget resultat)


Min fundering är att går det att köpa ett grillgaller, och ha på mitt Trangia gaskök? Och använda som grill?

Jag förstår att många först tänker att det är klart mycket bättre att grilla över en riktig eld, men jag tänker främst kanske när man åker och badar, istället för att släpa med sig en engångsgrill för att sen hitta någonstans att slänga?
Eller när man hyr en stuga med flickvännen, istället för att ha med sig den där lilla klotgrillen som skitar ner hela bagageluckan?

Jag tycker själv att det låter som en helt briljant idé, men det kanske finns en anledning till varför det inte finns galler i tillbehörshyllan för stormkök.?




Simma lugnt, använd badring!
Mellwing

Koka upp korven i vatten så den blir varm, sen kör du med en sån här för ytan. :)

http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Svetsning-och-lodning/Gasbrannare/Minibrannare-2000020057/

Att använda vanliga gasköket som grill leder bara till fett etc ner i brännaren.
 
Aha, en sån variant, där ser man :) 99 kr kan va värt att testa.
Annars är det nog som ni säger, det kan bli kladdigt med galler! Själva burkarna är väll lätta att diska iof men brännaren är ju jobbig att kladda ner. :)

Simma lugnt, använd badring!
Mellwing
 
Det är klart att det går att laga till ex kött direkt på gaslågan men den är alldeles för varm och som tidigare skribent påpekat så är lågan alldeles för koncentrerad. Det kommer nog bli en väldigt torr och vidbränd skorpa på köttet. Köttet kommer dessutom att vara rått inuti. Den gastronomiska upplevelsen som grillad mat får av träkolsförbränningen (röksmaken) kommer också att utebli.

Jag slår ett slag för "Grandpas FireGrill" från Light My Fire. Det behövs inte någon stor brasa för att grilla en köttbit med denna.

http://www.lightmyfire.com/products/products/grandpas-firegrill.aspx
 
Hehe, men står jag med grandpas firegrill ovanför stormköket så ser jag ut som en mupp, så det går helt bort tyvärr. Men som sagt, känns för komplicerat att grilla på stormköket, så får fortsätta med att steka / koka maten på den, alternativt ta fram vanliga grillen.

Simma lugnt, använd badring!
Mellwing
 
jag skulle inte riskera att det droppar ner i gasbrännaren så den blir kass från det man grillar:(
 
Jag köpte för några år sedan en kolgrill från Espit
https://www.globetrotter.de/shop/esbit-bbq-box-100s-175431?ref=ec8WHpuVs

men jag hittar nu ingen i Sverige som säljer den
Tycker man den är för liten så har Esbit en större https://www.globetrotter.de/shop/esbit-bbq-box-300s-136903?ref=GcDXGnUzj




och en Primus gasol att ha hemma (lekparken).
http://www.utsidan.se/forum/showpost.php?p=689264&postcount=23

Att mat grillad med kol tycker jag är godare än mat grillad gasolgrillen men med kol ska man inte ha bråttom


Edit: vad snabba dom är med reklamen. Globetrotter kommer nu på direkten till höger
Per
 

Hmm... ser inte att den är så stor skillnad gentemot stekpanna med teflonbeläggning...

Grillning överför största delen av värmen med infrastrålning/strålningsvärmen från tex kolglöd (eller gaseldad glödande keramikyta eller elelement) och detta är svårt att få till med en blå låga från en gasolbrännaren som mest producerar het gas.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips