Hej hej!
Funderar på att köpa ett gaskök (har tröttnat lite på de långsamma spritköken) till mitt Mini-Trangia (0,8 l). Tittade på ett litet och behändigt kök från Markill (eller Vaude - hur är det nu egentligen? Någon som vet hur dessa hänger ihop?). Hot Shot heter köket, och ska enligt uppgift koka 1 liter vatten på ca 4½ minut. Frågorna lyder:
Kan ni ge ert omdöme om köket, och eventuellt även lite tips om hur man handhar gaskök uppe på ett vindpinat sommarfjäll? Är det värt pengarna (ca 300 kr), eller bör jag fortsätta kånka på T-röd i evigheternas evighet...?
Sedan skulle jag vilja veta varför vissa gasbehållare innehåller bara butan, medan andra har en butan/propanblandning. Vad är bättre?
Tacksam för svar (före midsommar, då bär det nämligen av till fjälls...)
/Jon-Bjärven, Pite-Långnäs (vad annars?)
PS. Alla som förespråkar -dyra- multibränslekök o.dyl. kan bespara sig besväret att "frälsa" mig. Valet står mellan gas- eller spritkök, inget annat.
DS.
Funderar på att köpa ett gaskök (har tröttnat lite på de långsamma spritköken) till mitt Mini-Trangia (0,8 l). Tittade på ett litet och behändigt kök från Markill (eller Vaude - hur är det nu egentligen? Någon som vet hur dessa hänger ihop?). Hot Shot heter köket, och ska enligt uppgift koka 1 liter vatten på ca 4½ minut. Frågorna lyder:
Kan ni ge ert omdöme om köket, och eventuellt även lite tips om hur man handhar gaskök uppe på ett vindpinat sommarfjäll? Är det värt pengarna (ca 300 kr), eller bör jag fortsätta kånka på T-röd i evigheternas evighet...?
Sedan skulle jag vilja veta varför vissa gasbehållare innehåller bara butan, medan andra har en butan/propanblandning. Vad är bättre?
Tacksam för svar (före midsommar, då bär det nämligen av till fjälls...)
/Jon-Bjärven, Pite-Långnäs (vad annars?)
PS. Alla som förespråkar -dyra- multibränslekök o.dyl. kan bespara sig besväret att "frälsa" mig. Valet står mellan gas- eller spritkök, inget annat.
DS.