• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Funkar DVD City Navigator NT till Etrex 30?

Min trotjänare Etrex HCx har blivit vattenskadad och den kan inte läsa kartorna på microSD-kort längre.

Så nu har jag fått hem en Etrex 30 och City Navigator Europe NT på DVD men jag kan inte hitta uppgifter på hur och om det går att ladda ned kartan till ett microSDkort som Garmin Etrex 30 kan läsa. Tydligen säljs kartorna på microSDkort direkt för den senaste Etrexserien.

Nån som kan bringa lite klarhet i min fråga?

Thure
 
Jag

hittar info på Garmins svenskspråkiga sidor att det går med DVD City Navigator på Etrex 20 och 30 men diskusionstrådar tyder på att det är krångligt och att man skall använda Basecamp och inte Mapsource. Risk tydligen att kartan ses på datorn men inte i GPSen.

Kanske säkrast att installera från en dator som inte har Mapsource?

Laddade ned OSM-kartor för Sverige nu ikväll. Blev lite impad av förekomsten av MTB-spår mm friluftsrelaterat. Vägkartan klarade att göra en rutt från södra Stockholm till Falkenberg. Litet frågetecken för hur mycket höjdkurvor som finns med på svenska OSM-topografkartor men den norska motsvarigheten är bra i GPSen. Däremot kan jag inte de norska höjdkurvorna i Mapsource. Är Basecamp bättre med OSM topografkartor?

Månne man klarar sig utan Garmins kartor i Sverige och delar av Västeuropa nu?

Thure
 
Om du håller dig till de södra delarna av Sverige så tror jag nog du klarar dig med kartor från velomap.org (OSM-kartor). Jag är själv mycket nöjd med dessa och sedan en tid har de ju höjdkurvor också.
 
Det är bara 20 meterskurvor

vilket jag upplever som mindre användbart i varje fall kring Stockholm. Tittade lite på Kebnekaisefjällen och gillade det jag såg där.

Thure
 
DVD med City Navigator Europe NT

gick att ladda in på MicorSDkort i min Etrex 30 men det tog 7 timmar.

Ringde Garmin i Göteborg 7 minuter i telefonkö och lika lång tid att få bekräftelse på att det skulle gå.

Ladda från skivan var beskedet. Passade på att uppdatera kartinfon vilket tog ca 3 timmar via mitt inte alltför snabba bredband. Att skapa kartfilen och föra över till enheten tog resten av tiden.

Detta gick inte automatiskt utan fick göras i Basecamp och det fanns väldigt dåligt med info hur man skulle gå tillväga. Tog säkert nån kvart innan jag lyckades starta den delen av proceduren.

Thure
 

Logga in

Tips!