Folie ä bra till allt säger Träpekka i dag

Foliepaket på glöden med innehåll som bara fantasin begränsar rekommenderar Träpekka som här hamnat ur askan i elden...

Gör "paketen" hemma, frys dem så håller de bättre vid längre färd, gärna ugnsfolie,dubbel, öppningen uppåt förståss...som är tillstängd under till-lagningen.

Ett portionspaket brukar ta ca 30 - 40 minuter

Fisk
Kött
Kyckling
Grönsaker
Rödsaker (tomat,paprika)
Potatis,skivad
kokt ris
Kryddor
Örter
Färdigsås på flaska etc.
Smörklick

Experimentera hemma i ugnen så det blir lyckat på färden.

Detta är dagens tips från Träpekka.
 

Bilagor

  • träp matfolie text.jpg
    träp matfolie text.jpg
    79.4 KB · Visningar: 678
Nackdelen med att lägga allt i ett paket är ju att olika livsmedel kräver olika lång tillagningstid. Man har ju ofta samma problem med t.ex. grillspett där man mixar kött, grönsaker, korv osv.

Så det kan vara vettigt att t.ex. ha ett paket för kött och ett för grönsaker.

Bakpotatis behöver man ingen foile till, bara in i glöden med den.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Eller kan man skära bitrna olika stora. Liten köttbit = snabb tillagning. Undras om det är det Träpecka vet - han skivar ju sin potatis!
 
Nackdelen med att lägga allt i ett paket är ju att olika livsmedel kräver olika lång tillagningstid. Man har ju ofta samma problem med t.ex. grillspett där man mixar kött, grönsaker, korv osv.

Så det kan vara vettigt att t.ex. ha ett paket för kött och ett för grönsaker.

Bakpotatis behöver man ingen foile till, bara in i glöden med den.

Näe nermander det har jag inte märkt att det strulat, när det ligger i paketet så spelar det ingen roll om köttet blir färdigt före den skivade potatisen tex, men på grillen är det värdelöst med att blanda kött o grönt på grillspett, det funkar inte, så det har du alldeles rätt i, men testa med paket i glöden, där kan du ha olika tillagningstid det spelar inte någon roll eftersom det inte blir torrt o bränt som annars.

Enda nackdelen kan jag tycka är att man får ju inte den där knapergrillade bruna/svarta ytan på köttet....:(, och ingen tändvätskesmak heller.....:(
 
Själv kör jag med fältugnen som bara är ett giganstisk tungt foliepaket. Risken att bränna och förstöra maten är inte så stor och smakerna stanar kvar och försvinner inte som vid grillning. Ett paket med div grönsaker/rotfrukter tillsammans med lax är otroligt gott och fullt av smaker =)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips