Äntligen gjorde jag slag i saken och beställde en Spyderco Sharpmaker som jag nu testat på alla kökets knivar, både större och mindre, otandade och tandade.
Mitt första intryck är oerhört positivt! Jag, som aldrig tidigare lyckats skärpa en kniv utan att den, närapå i alla fall, blivit sämre, har nu en uppsättning i mitt tycke riktigt vassa knivar i köket
Måste säga att den var väldigt enkel att använda. Jag har inte kollat igenom den instruktions-DVD som medföljde, utan enbart tittat lite i broschyren och tillämpat det de kallar Steg 1 - 4, med alltså överraskande bra resultat. Jag kanske inte kan klyva hårstrån med knivarna, men nu går det i alla fall att skära tomater och kycklingfilé med dem
Ett par frågor inställer sig:
I vilka situationer eller för vilka knivar rekommenderas att man använder 40 graders respektive 30 graders vinkel?
Bör man göra ren stavarna nån gång? Hur ofta? Hur och med vad? De blir väl igensatta med metall så småningom, antar jag.
Mitt första intryck är oerhört positivt! Jag, som aldrig tidigare lyckats skärpa en kniv utan att den, närapå i alla fall, blivit sämre, har nu en uppsättning i mitt tycke riktigt vassa knivar i köket
Måste säga att den var väldigt enkel att använda. Jag har inte kollat igenom den instruktions-DVD som medföljde, utan enbart tittat lite i broschyren och tillämpat det de kallar Steg 1 - 4, med alltså överraskande bra resultat. Jag kanske inte kan klyva hårstrån med knivarna, men nu går det i alla fall att skära tomater och kycklingfilé med dem
Ett par frågor inställer sig:
I vilka situationer eller för vilka knivar rekommenderas att man använder 40 graders respektive 30 graders vinkel?
Bör man göra ren stavarna nån gång? Hur ofta? Hur och med vad? De blir väl igensatta med metall så småningom, antar jag.