• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Erfarenheter av Bergans Ally

Var läste du det...?
I första inlägget i denna tråd är ett exempel, då gällde det visst på xxl-sport. Så dom kanske rear ut dom emellanåt? Synd att betala för mycket om man inte måste.

Låter inte klokt av xxl att sälja för under 10000 ibland och för 13000 normalt.

Eller var det en äldre version som reades ut så billigt?
 
De bästa priserna hittar man ofta i slutet av säsongen när butikerna vill tömma lagret och frigöra kapital. Jag såg också att flera butiker hade kampanjer på ally i höstas, minns inga priser men det var ett par tusenlappar i rabatt i alla fall.
 
Kanske lite liten....

Hejsan,

Vi har en Ally 17 i familjen som jag skrivit tidigare i denna tråd och är ungefär samma konstellation, dvs två vuxna och liten som numera är tre år. Nu har vi i och för sig oftast packning med oss, så jämförelsen haltar ju lite. Men jag skulle helt klart välja Ally 17 framför 15. De extra 65 cm är sköna att ha och barn växer som bekant ganska snabbt.

Och för att svara på din andra fråga så är mycket identiskt, men vissa saker har de helt klart uppgraderat genom åren.

/ Stefan
 
Begagnat just nu

Såg att det ligger en begagnad Ally på Prylmarknaden till ett bra pris om man vill prova på
 
Prova min

Hej,
Ser att någon söker en billigare Ally eller ville prova en. Jag har en begagnad som jag köpte för många år sen. Vi skulle ha den till ett fjälläventyr som inte blev av. Den var knappt använd när jag köpte den. Jag har använt den en gång för att se hur den fungerade. Nu ligger den mest och "skräpar" i en plastpåse utomhus. Antagligen inte optimalt, men så är det. En av anledningarna till att den blivit liggande är att den saknar sitsar. Den var så när jag köpte den. Vi hade då för avsikt att sitta på våra ryggsäckar då vi skulle vandra och paddla på vårt fjälläventyr. Förra veckan köpte jag en havskajak och det innebär att Allyn kommer att bli liggande. Om någon är intresserad att köpa den för en billigare peng så kan ni höra av er. Vill ni bara prova en Ally så kan ni få göra det, men ni får sätta ihop/plocka isär den själva. Jag bor precis vid en sjö så att provpaddla den är inget problem bara isen släpper (tidigast slutet på april). Bättre att den kommer någon annan till nytta än att den ligger oanvänd hos mig. Den är grön. Jag vet inte modell. Lätt att sätt ihop var den i alla fall, men den saknar som sagt sitsar. Går att köpa nya har jag sett om man vill det.
Jag bor utanför Gävle.
/Ola
 
Sitsar behövs inte heller, det har alltid varit tillbehör vad jag vet. Enkelt är att sitta på ett ihoprullat liggunderlag...
 
Provar gärna!

Om någon är intresserad att köpa den för en billigare peng så kan ni höra av er. Vill ni bara prova en Ally så kan ni få göra det, men ni får sätta ihop/plocka isär den själva. Jag bor precis vid en sjö så att provpaddla den är inget problem bara isen släpper (tidigast slutet på april). Bättre att den kommer någon annan till nytta än att den ligger oanvänd hos mig. Den är grön. Jag vet inte modell. Lätt att sätt ihop var den i alla fall, men den saknar som sagt sitsar. Går att köpa nya har jag sett om man vill det.
Jag bor utanför Gävle.
/Ola
Hej Ola! Har du fortfarande kvar kanoten med möjlighet att man får prova den?
Jag och pojkvännen är väldigt intresserade framförallt av hur den är att sätta ihop och montera ner. Vore ju toppen om det finns tillfälle att testa innan man ”köper grisen i säcken”..
Också nyfiken på hur bekväm eller inte den är med alla stänger i botten..?
Känns den bra och inte så fruktansvärt svår som endel skriver, och är en bra storlek för oss så är vi nog intresserade av köp också! =D
Vänligast hälsning och hopp om svar/ Anneli
 

Logga in

Tips!