Dygnsgrader!?

Tjena! Är detta begrepp ngt som ni använder er av?

Jag som Jägare gör det när fågeln el köttet ska hängas. Dvs tex en Tjäder tupp hängs 30 dygnsgrader dvs 3dgr om det är 10 dgr varmt, 1,5 om det är 20 grader.

Detta används för att veta ungefär hur länge viltet behöver hängas för att få det mört o fint, o inte dåligt.

Kan man använda samma princip för tex mjölk, ägg (okokta resp hårdkokta), fläsk i bit osv

Vad tror ni? Finns det ngn som använder sig av detta o vet dygnsgrader för helt färska råvaror?

/Niklas
 
Viltet ska ju hänga för att bli mört. Mjölken ska väl vara så färsk som möjligt!

Dvs om optimum för köttet är 30 dygnsgrader, så är optimum för mjölk, ägg mm 0 dygn x 4 grader, eller nåt.

/Håkan
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips