Diskfri snabbgröt!

Ett tips för oss som gillar havregrynsgröt:
Om man klipper grynen genom att köra dem i mixer några sekunder ökas vätskeupptagningen så att kokning blir överflödig. Häll bara på varmt vatten direkt i kåsan och låt svälla i 3 min. Du slipper den förhatliga grötkoksdisken, och det går snabbare eftersom du kan plocka ner köket medan gröten sväller.


För att ytterligare förenkla kryddar man grynen med salt, socker, kanel, torkad frukt, torrmjölk etc redan hemma.


Visserligen finns (fanns?) det snabbgröt att köpa, men jag misstänker att detta blir några smulor billigare.


Fler matförslag finns på UTEPLATSEN:
http://www.molekyl.com/uteplatsen/
 
frukostgröten

Hej,

Vi var några stycken som testade ditt förslag
på fjällvandringen - mixade havregryn med socker,
kanel och torkade äpplen. Suveränt!
Mycket, mycket godare än gröt direkt. Vi åt
samma gröt i 7 dagar utan klagomål.
Tack för tipset!

mvh

Daniel
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Non stick

hej

Receptet låter gott, men grötdisken kan man faktiskt slippa genom att ha ett kök som har non-stick eller teflon-beläggning. Vi har alltid kokat vanlig havregrynsgröt på fjället och aldrig haft problem med disken. Oftast räcker en ursköljning för att det ska lossna och bli rent.

Vi brukar även avnjuta gröten med uppblandad torrmjölk och sylt (det bär vi så gärna med )

Hälsningar

Håkan
 
Till gröten.

Om man inte vill släpa med sig sylt (tungt) kan man med fördel använda pulverkräm som blandas med vatten direkt i ex. en kosa. Nu har du "sylt" till gröten. Variera med olika sorters kräm och torkad frukt.

Urban.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips