Byggtips

Tjena..
Jad har tänkt bygga en campus/deathboard..vet inte vilket namn som stämmer men en sådan skiva med lister som man tränar fingerstyrka på...

Hur ska anordningen se ut?? vet ungefär hur.. men hur stora ska listerna vara och hur många lister ska det vara..och hur tränar man bäst på en sådan???

//Jakob
 
www.climbingmedia.com

Tja!

Kanske kan du hitta info på denna sida.
Ett tips är att ej göra listerna för smala, 1,5 - 2,5 cm är lagom, lätt att skada sig annars + ganska mycket tyngre för fingrarna ;). Avståndet mellan listerna kan vara mellan 20 - 40 cm. Ett tips är att sätta lister med ca 30 cm mellanrum och varva smala med lite bredare.

/Olof
 
8:a

om du vill ha bra svar och få reda på något av värde gå in på 8:a eller jug. om du bygger en campus gör inte för små lister till att börja med, börja med ca:25mm sedan kan du hyvla av dom eftersom du blir bättre.
 
En campus skall vara 12 grader överhängande och det skall vara 22 cm mellan listerna se till att listerna är så pass långa att du kan hålla axelbrett. Sätt inserts i skivan så du lätt kan byta rungs eller också gör du den så bred att du kan ha olika stora rungs bredvid varandra. Tänk på att dina rungs skall vara lätt avrundade så att du inte skadar fingrarna.

MVH Oscar
 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.