BOJKOTTA NORGE

Håller med...

...fullständigt!!! En enhällig bojkott av vårt västra grannland vore det enda rätta!!!
Rena vansinnet det de håller på med...
Blir gråtfärdig när jag tänker på det!
 
Det finns oskyldiga Norrmänn också!

Dra alla över en kam då.
Jag kan garantera att det är en politisk sak och det bör ni Svenskar förstå, Ni Svenskar som är bässt på allt!!!
Dan
 
Det stæmmer som Dan sæger. Først har arbeiderpartiet lagt en massa pengar på fårbønder i vargtrakterna, sedan kommer vargarna och æter upp fåren. Då kan man ju inte sæga att man hade fel och dra in støtten till bønderna...

Æven om Norge skjuter vargar så ær det inte 5 miljoner norrmæn som gør det, utan 9 stycken. Alla norrmæn håller inte med stortinget...
 
Jag tror inte det är - att just döda djuret. Utan det är den KICK jägaren får då dom går på jakt av alla de slag. Ungefär som en Fallskärmshoppare eller Multisportare i olika grenar. Och precis som i ett.... (name it) vill man nå det ultimata - klimax (då den ligger där framför dina fötter).
I det här fallet med att skjuta vargar, så får man nog betrakta det som en ligal våldtäkt med dödligt utfall.

/Conny
 
Lösa hundar i skogen?

Visst är det hemskt för en jägare att förlora sin hund - oavsett om det är i trafiken eller på jakt. Men fakta är inga andra än jägarna får ha lösa hundar i skogen. Alla andra ska ha sin hund antigen kopplat eller under tillsyn, dvs man ska ha "pli" på den. Varför inte ifrågasätta denna tradition? Låt hundarna spåra i lina! Risken att den då blir skadat eller dödat av varg är då obefintlig!!! Eller varför inte jaga utan hund?
Är det verkligen en "nobel sport" att stå på pass 3 meter från sin bil och vänta på att hunden ska driva viltet inom räckhåll? Var det inte bättre att läsa terrängen, läsa viltet och därmed "förtjäna" sitt byte?
Ang. fåren i Norge. Men när blev fåren en naturligt inslag i Norges djurliv...?
 
Lång lina!

Just det! Har polisen lång lina vid spårning av brottslingar kan väl jägarna ha det också! Då skulle dom slippa få sina hundar påhoppade av Vargen. Eftersom Vargen inte går för nära människor skulle det fenomenet med rivna hundar försvinna!
Lösa hundar är ju helt förbjudet i hela landet. Jag trodde det gällde i skogen också. Men det finns tydligen andra intressen (och personer) som styr efterlevnad i skog o mark på den punkten. Jag menar, att om åklagaren i ett samhälle låter sin hund springa lös så signalerar det självklart att - det är helt "naturligt".
Så skyll inte på vargarna!
 
Angående förbudet för lösa hundar så gäller det från slutet på februari till och med 20 augusti övrig tid får hundar vistas lösa
 
Nej, inte riktigt så

Nej, så är det inte riktigt...!
Hundförbud råder från 1 mars till 20 augusti. Detta för att skydda viltet under yngeltiden. Hundförbud= kopplat hund eller man har så bra pli på sin hund så det motsvarar att den är kopplat. Resten av året får man inte släppa sin hund vind för våg, hur som helst - utan man har alltid strikt ansvar för sin hund. Flera gångar har vi sett artikler i media om rådjur som har stressats ihjäl av lösspringande hundar - det får de inte - inte ens i tiden 20 augusti-1 mars....!
Intressant är det också att jakträttsinnehavare har rätt att skjuta lösspringande hundar - om inte han lyckas fånga in dessa...
Jakthundar har däremot en tendens att inte hålla sig inom ett specifikt jaktområde, utan de följer viltspåret, oavsett om det går genom fru Svenssons picknick under hennes avnjutande av allemansrätten.
Det finns olika hundsporter i Sverige, (Se Svensk Brukshundklubb) för alla gäller att hunden ska vara under kontroll eller i lina. Inga andra hundar får fritt springa runt i terrängen - utom jakthundar, dessa ofta försedda med "pejl" så jägaren har en möjlighet att hitta sin hund igen med pejlingsutrustning. Dessutom är det kotym att förse jakthunden med telefonnummer i halsbandet så vederbörande som hittar hunden kan ringa jägaren som i sin tur kommer och plockar upp hunden någonstans.
Alla andra hundar lämnas till polisen, placeras på hundpensionat, där ägaren riskerar böter eller att lösa ut sin hund för pengar. Hör inte ägaren av sig i tid, säljs eller avlivas hunden.
Om andra hundar är ute på vift får husse eller matte skylla sig själv om hunden skadas, (blir överkörd, biten av andra hundar, skjuten av jägare) men jägarna är de enda hundägare i Sverige som vill skylla sitt ansvar på andra än sig själva = vargen.
Borde det inte var lika för alla hundratusen hundägare i Sverige???
Vill man undvika att få sin hund skadat - använd spårlina.
 
Ni som föreslår att man skall jaga med hunden i lina, har inget som helst begrepp om hur jakt med hund går till. Gå hem och läs på

BOS
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.