Bevara vatten - hur länge ?

avslutad120523

Avstängd
Jag har fått en fix idee...

Min födelse dag har jag tänkt som "Kaffekännare" spendera med extrem Lyx...
Har köppt mig Kopi Luwak- Väldens dyraste kaffe...

http://www.kaffesnobben.com/arkiv/200512/kopi-luwak-exklusiva-och-ovanliga-kaffebonor/

Till det ska jag ha Glasiär is ( smällt )

Men fick en liten panic attak just, hur länge kan man bevara vatten ?
Ska jag frysa in de igen ?

I början av juli va jag upp till Kebne fjället och hämtade just Glasiär Is

Men är det använbart fortfarande i Sep ?
 
Is

Tja, förvarat som is så är nog hållbarheten mycket lång. Inte mycket som kan härskna i vatten, jämför andra frysta livsmedel. Så din tidsrymd på någa månader är rätt OK. Däremot stillastående vatten med en rad olika ingredienser i kan nog utveckla en hel del. Så: Upp till Kebne, fram med hackan, hem och njuuuuut.
 
Nja... smaka och lukta på vattnet innan, skulle väl vara synd att förstöra världens dyraste kaffe med kasst vatten.

/Ulf
 
Rent

vatten håller sig sterilt länge om där inte finns mögelsporer och närsalter.

Mycket beror på hur rent kärlet är vattnet förvaras i och om det är mörkt och svalt förvarat.

Vattenledningsvatten från kommunalt vattenverk är lätt klorerat och sådant vatten kan hålla längre i rena kärl än ditt glaciärvatten.

Thure
 

dave1

Avstängd
Glaciäris brukar inte vara särskilt rent. Jag hade nog föredragit hederligt kranvatten. :) Men lukta och smaka på vattnet innan. Om det ser klart ut och luktar och smakar okej så är det nog ingen fara.
 
En nackdel med glaciäris kan ju vara just att saltsammansättningen gör att kaffet smakar annorlunda än med "vanligt" vatten. Jfr när man kokar kaffe på snö, det är ju oftast ingen gemytlig upplevelse!

F ö tror jag att vattnets betydelse vid kaffedrickande är underskattat.
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Glaciäris är

populärt till whiskeygroggar då det bubblar när den smälter. Men jag har aldrig testat det till kaffe. Någon som provat? Kanske är väldens upplevelse. Något för en entreprenör?

Thure
 

avslutad120523

Avstängd
Jag fick iden av att världens dyraste drink serveras med Glasiär is...

Men helt sant , våra svenska glasiärer kanske inte e så fruktansvärt rena..

Nu har jag frusit in vattnet igen och så får vi se i sep hur hemskt de kan bli, haha ..
 
Kan du inte göra ett vetanskapligt experiment av det hela:
En kopp bryggd på glaciärvatten
En kopp bryggd på kranvatten
En kopp bryggd på Evian
En kopp bryggd på sjövatten
...
...
und so weiter

Ser fram emot din rapport
 
isglas

populärt till whiskeygroggar då det bubblar när den smälter. Men jag har aldrig testat det till kaffe. Någon som provat? Kanske är väldens upplevelse. Något för en entreprenör?

Thure

den som passerar Jukkasjärvi vintertid kan ju besöka ishotellets bra Absolut icebar och där köpa dricka som serveras i glas gjorda av is, isen tagen ur älven utanför. Vill minnas att "panten" på glasen var 30 kr in vintras, dvs köper man ny drink men ur samma glas så är det 30 kr billigare. Spriten är ju inte nödvändigtvis det dyraste i den groggen....

/Patrik,
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips