Bestick!

Ja, alltså inte att äta med, utan att navigera med.
Eller åtminstone mäta avstånd med.

Jag använder min lilla fickkniv som passare när jag skall mäta avstånd på kartan. Ofta finns det ju två spetsiga verktyg på densamma. Man viker bara ut dessa två och passar in dem mot avståndsskalan på kartan!

Förvisso kan man ju ta med sej en passare för ändamålet. Men sitter man på någon frekventerad hamnkrog och planerar nästa etapp, så ser det ju mycket tuffare ut att mäta såhär! :)

Det är ju skitviktigt för den råbarkade imagen, juh! Tänka bara på Crocodile Dundee, när han låtsades raka sej med machetan...

Strmbrg, som dessutom lagt in distansminut/kilometer i valutaomvandlaren i mobilen...
 
Fiffig passare...

...men använder man laminerade kartor eller kartfodral i plast så är nog inte knivspetsar särskilt lämpliga att använda!

Joakim
 
Nagelpetare, nja...

Nagelpetaren kan nog fungera, men impafaktorn på en nagelpetare är betydligt lägre än den hos knivblad när man passerar nyss nämnda hamnkrog...

Marcus
 
Ja, men okay då...

Ta två macheta, bind ihop dem med en rejäl härva blåstång.
Nu har du den optimala imponatorpassaren!

:)

Strmbrg,
 

Aktuellt

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.
Re: Ja, men okay då...

Strmbrg; sa:
Ta två macheta, bind ihop dem med en rejäl härva blåstång.
Nu har du den optimala imponatorpassaren!

:)

Strmbrg,

Vadå blåstång, var hittar du den på krogen? Ta bordsduken vetja (eller kanske kyparens/bartenderns slips?)!

//p-a
 
Ja, men va-faan...

En äkta kvasisjöbuse klafsar naturligtvis in på sjappet fullt insvept i havets alla läckerheter. Sålunda erfordras endast lite dricka. Och just därför...

På Oaxen-krogen (favorit i repris):

Efter en halvtimmes övning i tålamod, på den mycket glest besökta verandan...

"Hej! Vill du beställa?.."
"Har ni Guinnes?"
"Eh? ...Nä,.."
"Nåt annat mörkt öl?"
"...Vi har Urquell..."
"Mjae, den är ljus, förstår du. Du kanske menar Murq-uell?"

Jodå, det är sant.

:)
Strmbrg,
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips