Behöver köptips löshäl-skridsko

Efter 10 års skridskoåkande med fast häl och klassisk pjäxa har jag planer på att slå till på några löshälsskridskor. Jag är en skapligt van skridskoåkare som utan problem kör 7 mil på en dag

Allra helst skulle jag vilja kunna använda mina skid-skor som sitter bra på foten men som naturligtvis inte är lika stabila som nuvarande skridskopjäxa. I dessa tider är det ju också bra att kunna kombinera skridskoåkning/skidåkning utan att behöva byta pjäxa. Tänker jag rätt eller fel?

Skulle helst vilja ha möjlighet att jystera i sidled för det behövs väl för att få en bra åkning? Finns det något lämpligt och bra alternativ på marknaden eller behäver jag tänka om?
(Min skidbindning är Rottefella classic R3)

Är inte så pigg på att börja mecka och byta bindningar etc själv (annat än normal inställning).

Tack på förhand
Jonas
 
Skyllermarks

röda eller blåa. Bra sidojustering omtyckta.

Finns en hel del andra utan sidojusteringsmöjlighet.

X Adventure Access från Excelsior ser ut att gå att sidojustera på bilden http://www.excelsior.se/

men jag har inte sett skridskon i användning. Någon som har erfarenhet av den? Någon av deras skridskor har en monteringsplatta vilket kanske är en variant av det som Lundhags använder. Monteringsplatta ger ökad vikt men totalvikten kanske inte skiljer så mycket jämfört med Skyllermarks ovanstående?

Finns många liknande trådar att läsa här.

Thure
 
Tack för tipset.. Var inne i en Intersport-butik och där såg Zandstra ut att totaldominera utbudet men det är jualltid roligare att köpa svenskt..
 
Tyvärr verkar Skyllermarks ha missbedömt efterfrågan för både de blå och de röda är slutsålda i många affärer.

Lyckades få tag i ett par röda hos slipspecialisten häromdagen. Har dock inte hunnit provåka dem än.
 
Fick ringa runt

ett antal sporthandlare i Stockholm innan jag fick napp. Skall försöka ta mig till den utvalda under helgen.
 
Idag var det så dags att köpa ett par skridskor men det gick åt skogen och jag kom hem tomhänt :)

Skridskor säljs med Rottefella NNN BC bindning (bred bygel) och mina befintliga skidor/skor har Rotefella NNN bindning (smalare bygel). För att kunna kombinera skidor/skridskor med samma sko behöver jag alltså köpa till en annan bindning och montera på. Butiken (Sportkompaniet) hade dock inga bindningar så jag vågade inte slå till. Säljaren antydde också att den smalare bygeln är mindre lämplig för skridskor och att mina befintliga skidpjäxor (som inte är skate men som dock går upp över vristen) kan vara för ostabila. Någon som vet om han har rätt?

Finns ni som kombinerar skridsko/skidor med samma sko? Vilken bindning har ni? Med nuvarande isläge på ostkusten känns det ju inte orimligt att man kan behöva skida ut en bit för att sen byta till skridskor.
 
Skon är viktigast

bindningen kommer i andra hand. Jag har ingen erfarenhet av den smalare NNN-bindningen men kan inte förstå att den skulle vara sämre än t ex Salomons SNS.

Om dina skidskor fungerar för skridsko vet jag inget om men sidjusteringen kan vara avgörande på en sko med lite mjuka skaft.

Thure
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.