• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Batterier till kamera på vandring

Min nya kamera har elektronisk sökare och jag var lite orolig inför årets andra tur så jag köpte på mig ett antal extra batterier + att jag hade extra batterier till min förra (alltid bra när batterierna ser ut likadana trots modellbyte). Tog ungefär 1000 bilder, ett antal filmsekvenser och ett antal panoramabilder på ett enda batteri. Då är jag rätt bra på att stänga av kameran rätt fort efter fotandet, hade slagit av gps-funktionen och tittade inte alltför mycket på fotona på displayen.

Så personligen är jag längre inte speciellt orolig för att använda en kamera utan optisk sökare.
 
Ni som köpt så kallade piratbatterier, har ni märkt någon skillnad i prestanda och hållbarhet?

Det är ju ofta en ganska stor skillnad i pris på pirat- och originalbatterier, men om prestandan är densamma så är ju valet enkelt. Men om prestandan är märkbart sämre eller om piratbatterier riskerar att skada kameran, så lägger man hellre ut för den extra kostnaden för att inhandla originalbatterier.
 
Ni som köpt så kallade piratbatterier, har ni märkt någon skillnad i prestanda och hållbarhet?
Jag har både och till min systemkamera (Canon 5D) och märker ingen nämnvärd skillnad. "Pirat"batterier (tredjeparts) brukar debatteras på fotoforum ibland och allt som oftast landar det väl i att det är skillnad på tredjepartsbatterier. En del är bättre än original, andra lika bra, vissa sämre och vissa är förstås helt värdelösa. Det finns antagligen ingen generell sanning att finna här.

Lite som piratskosnören till märkeskängorna.
 
Hänvisar till den vetenskapligt klanderfria gallupundersökning jag gjorde på Fotosidan för några år sen:

http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?t=117907

Som synes svarar de flesta där att 'piraterna' inte varit sämre än 'orginal', och ingen har råkat ut för några problem med kamera etc. För egen del har jag para positiva erfarenheter av piratbatterier till en rad mobiler och kameror, en enda gång har jag varit med om att ett av batterierna i ett tvåpack inte riktigt höll måttet - säljaren skickade direkt två nya.
 
I en del fall

är piratbatterier bättre än orginal både enligt spec och i praktiken i min erfarenhet.

Alltid ett extra batteri i kameraväskan oavsett sammanhang.

Thure
 
Tänkte lösa det med Brunton Ember

Har haft liknande funderingar och har skaffat en Brunton Ember för att lösa detta.
Den har inbyggt batteri som samt solcell. Tänkte kunna ladda min mobil (galaxy s4 active) och min Kamera (Sony DSC-HX50V) och eventuellt surfplattan om den hänger med någon gång.
Tänkte försöka modifiera den med någon fäst/upphängningsanordning så man kan ha den framme på ryggsäcken vid torrt väder.
Har ännu inte testat laddningsförmågan men ska ut i helgen så då blir det nog en liten test.
 
De svar som jag fått angående pirat vs original är ungefär vad jag själv upplevt när det gäller min gamla videokamera (Canon MV1Xi) som fungerade mycket bättre med piratbatteriet än original. Nu är tyvärr kameran heldöd, men det har nog inget med batterierna att göra, utan förmodligen något annat i elektroniken i kameran som gett upp.

Blir till att skaffa mig några (kanske räcker med ett?) extra batterier till min nyinköpta Nikon P7800 inför nästa års vandringar.
 
Jag har inte så bra erfarenhet av solcellsladdare. Jag fick en i present och den lät jag ligga i fönstret i några dagar för att testa men det hände nästan ingenting. Då är mitt lösa USB-batteri mycket bättre. Det är på 6600mAh och kostade bara några hundra på Deal Extreme. Allra bäst viktmässigt är ändå passande extrabatterier, men det funkar ju inte till tex. mobiler med fast batteri. USB-batterier blir lite tyngre eftersom det inte är 100% verkningsgrad när man laddar från batteri till batteri. Sen tar det ju en del tid också.
 

Logga in

<% if (false): %> <% endif %>