Bärsystem trailcykling sörmlandsleden

Hade väl tänkt brötig o teknisk stig med liten rygga då jag cyklar med min stumpjumper med 150 fram o bak i dämparna o har svårt för att visualisera packning på enduro hojen.
Kanske får bli vandring ändå 🥲🙃
 
Normalt sett förordar jag, liksom de flesta andra, väskor på cykel, framför ryggsäck, vid långcykling. Jag har testat båda delar och ser mestadels fördelar med det förstnämnda. Värt att nämna är att jag i MTB-väg endast har en framdämpad cykel.

Det finns helt enkelt inget optimalt system som passar alla. Beträffande ryggsäck för terrängcykling så tror jag på en relativt liten (max 20-25 liter), med ryggen tätsittande ryggsäck, typ en så kallad fastpackingryggsäck (ryggsäckar/räggvästar för löpning). Packa den med klädombyten och lättare utrustning. Tyngre grejer kan du med fördel förvara i för ändamålet lämpliga väskor på cykeln. Typ några liknande dessa. Vatten i flaskor på ramen om det får plats. Ett litet vattenfilter är bra! Annars får man helt enkelt planera sina rutter så att vatten och mat kan införskaffas på lämpliga ställen längs med vägen.

Testa och återkom, vettja! :)
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
MalinLiljesson Cykla Sörmlandsleden? Mountainbike 6
Micro553 Östgötaleden/Sörmlandsleden Mountainbike 0
Nummer 2 Sörmlandsleden, Etapp 24-15 Mountainbike 7
mommik Helt Sörmlandsleden på cykeln Mountainbike 6

Liknande trådar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!

Visste du att som Plus-medlem på Utsidan kan du dölja (nästan) alla annonser? Läs mer om Plus