Vill du bli fjällrävsvolontär?

Sedan 1990 har Fjällräven varit engagerade i att försöka öka den svenska fjällrävenstammen och nu har fler chansen att bidra till detta viktiga projekt.

Av: ulindh


Foto: Fjällräven

Sedan 1990 har Fjällräven varit engagerade i att försöka öka den svenska fjällrävenstammen och nu har fler chansen att bidra till detta viktiga projekt.

Under juli månad får 5 personer med erfarenhet av friluftsliv möjlighet att följa med och arbeta som volontärer tillsammans med Anders Angerbjörn (forskare vid Stockholms Universitet) och hans team i de svenska fjällen.

Tillsammans med en redan erfaren volontär spenderas 10 dagar ute på fjället. Bytesdjur inventeras och det ska spanas efter fjällrävar. Volontärerna får uppleva den unika svenska fjällmiljön och komma nära fjällräven i dess naturliga miljö samt få en förståelse för den utmaning som den svenska fjällrävenstammen står inför.

För att passa för uppgiften som volontär krävs en del vana från fjällvandraring och rutin att hålla sig varm, torr och mätt, även i dåligt väder. Gruppen kommer att vistas utomhus i tio dagar, sova i tält och bära runt 30 kilo per person. Är man ovan och lägger för mycket tid på att ordna för sin egen bekvämlighet blir det mindre tid till forskning och djur.

Ansökningen öppnade den 19 mars och görs genom att fylla i ett enkelt test och ett frågeformulär. Ansök här.

Läs mer om volontärarbetet här

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2015-03-20 20:06   Glännman
Vad är detta ? Kan man inte ansöka utan Facebook ?

Mvh / Johannes
 
2015-03-20 21:20   Bjurtjärnsindianen
Jobbade som volontär 2008 och 2011.
Man måste inte tävla utan det går att ansöka på:
http://www.zoologi.su.se/research/alopex/faltarbete.php
 
2015-03-21 14:25   stupid dream
Inte behöver man 30 kilo packning för att leva 10 dagar på fjället. Är det någon extra forskningsutrustning (typ 10+ kilo) som behövs?
 

Läs mer

Vad är bra att tänka på när barnen ska med ut i naturen på vintern? Fyra frilufsiga familjer tipsar om bland annat mat, utrustning och smarta knep.
Destinationer, guidade turer och aktiviteter på hemmaplan.
Vet du inte vad du ska använda årets bidrag till? Här får du tipsen!
Böcker om svensk natur, vandring, sova ute, allemansrätten och matlagning i naturen. Kanske en perfekt julklapp?

Tre gånger tre

Utsidans Philipp Olsmeyer vandrar Norges motsvarighet till Jämtlandstriangeln och reder ut varför det inte är lika högt tryck där som i Jämtland. 4 kommentarer

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips