Vasaloppet med på Birkebeinerrittet

Av: admin

Världens största skidarrangör av skidlopp, Vasaloppet, har precis som Birkebeiner etablerat ett mountainbikelopp. Den 16 augusti genomfördes premiären av CykelVasan. Redan första året deltog närmare 2000 cyklister                                                         
Loppet går mellan Sälen och Mora och passerar alla de klassiska kontrollerna som skidloppet gör.
- Vår målsättning är att växa som Birkebeinerittet har gjort men mountainbike är inte lika stort i Sverige som i Norge så det kommer att ta tid att nå dit, säger Vasaloppets VD Jonas Bauer.

Vasaloppet med nästan 50.000 anmälda i vinterns olika lopp har i år alltså etablerat sig som en arrangör av sommarevenemang. Förutom cykel så genomförs en löparstafett för tiomanna lag och ett motionslopp för promenad med stavar. Allt sker i VasaloppsArenan som är nio mil lång och tio meter bred. En arena som ska inspirera till aktivitet året om.
- Att vi som världens största arrangör av skidlopp nu ger oss in på sommarevenemang är en naturlig utveckling av vår vision om att inspirera till att röra på sig och motionera året om och då finns våra olika lopp som mål för deltagarna att komma igång, säger Jonas Bauer.

Under Birkebeinerrittet finns medarbetare från Vasaloppet på plats i Rena och Lillehammer för att marknadsföra CykelVasan 2010 och vinterns olika skidlopp.
- Den norska andelen deltagare är förhållandevis liten, och vi vill helt klart se fler norrmän i våra lopp, därför kommer vi att öka vår marknadsföring mot Norge och vår närvaro här på Birkebeinerrittet kantas av flera möten med olika norska intressenter, avslutar Vasaloppets VD Jonas Bauer.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Andra bidraget som vann pris i artikeltävlingen "Svenska smultronställen". Här ett besök i naturreservatet Kungshamn - Morga utanför Uppsala. 1 kommentar
Det är aldrig för sent att få uppleva glädjen med stigcykling. Dimensionen av spänning, utmaning och upptäckarlust förstärker upplevelsen! 3 kommentarer

Mountainbike på Gotland

En bike park är under uppbyggnad utanför Slite på Gotland. Beräknas vara klar i december 2017. Här är resultat efter en provtur.
Vissa har behov att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Kenny Belaey är en av dem.
Vi tar en titt på Lech am Arlberg och byn Zug i Österrike. Bara en exklusiv ort för de välbeställda eller något för alla?

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.