Varma fötter

Två svenska företag inom outdoor satsar gemensamt. Icebug från Göteborg och Ullfrotté AB från Östersund utvecklar båda produkter för att hålla värmen. Nu lanseras en kollektion av skor från Icebug med Woolpower-foder i materialet Ullfrotté Original.

Av: ulindh

Icebug introducerar denna höst två modeller med foder märkt Woolpower. Vintersneakern Osorno finns i både dam och herr, och så dammodellen Turoa med en integrerad stickad benvärmare.

- Perfekta produkter för ”urban outdoor” i vinterklimat, säger David Ekelund, marknadschef på Icebug. Fodret ger ett skönt mikroklimat i skorna. Förutom den värmande funktionen där det stödjer vår teknologi med isolerande sulor som blockerar kylan från marken, gör merinoullens egenskaper och frottéstickningen att det inte blir för varmt och fuktigt när man är inne.

-  Både Osorno och Turoa har också greppsäkra gummisulor, där man när det är isigt kan förstärka greppet ytterligare med vår nya innovation BUGweb®

- Eftersom vi har vår nisch inom underställ och sockor och lägger fokus på att hålla värmen i kyla, så känns det inspirerande att kliva över gränsen och hitta nya vägar tillsammans med andra svenska företag, säger Sara Wänseth, marknadschef, Ullfrotté AB. Icebug har idag tagit fram en spännande teknologi för skor där vi kan addera värmande och funktionellt foder. Dessutom tillverkade i Sverige.

Ullfrotté AB tillverkar även foder till handskar från Hestra, ett annat helsvenskt företag.

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2007-10-24 14:12   Vandrare
Gissar på att detta blir Sveriges dyraste allvädersstövlar. Nästan samma som dagisbarnen har, dom är i allafall lika snygga.
 

Läs mer

Fotproblem vid vandring är inte roligt, här är några tips hur du kan få bukt med en del av problemen. 3 kommentarer
Här kommer tips hur du kan ta hand om dina skor, kängor och gummistövlar. 1 kommentar
Många är på jakt efter den bästa vandringskängan, men hur hittar du den? 2 kommentarer
Här är tips från Staffan Sandberg på vård av vandringskängor.
Vandrartips från cirka 10 besök av en dansk med anteckningsbok och kamera i Sarek NP 1977-2009 - på tillempet svensk! 13 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.