Nyheter > Våga testa, Sven!

Våga testa, Sven!

I boken undviker Sven ett kalas genom en lögn. Sven vill inte gå på Axels kalas, men det vågar han inte säga till Axel. Istället säger Sven att han ska vara borta, trots att han ska åka snowboard i hemmabacken hela sportlovet. En dag på sportlovet, är Sven och Axel samtidigt i backen. Sven försöker att hålla sig undan. Men hur gör Sven när han ser Axel köra rakt in i ett träd, ger han sig tillkänna då?

Våga testa, Sven! är en bok som passar läsaren som nyss börjat läsa själv men fungerar också som högläsningsbok. Titeln anspelar på den uppmuntran som pappa ger Sven för att han ska samla mod och utmana sin rädsla. En bok att läsa om man någon gång önskat testa något och tackat nej, för att man egentligen var lite skraj.

Provläs boken.

Författaren Sofia Johansson är född 1974 och uppvuxen i Gävle. Idag bor hon med sin familj strax utanför Sundsvall och hon arbetar som IT-konsult på dagarna och på kvällarna då barnen somnat sätter hon sig vid datorn för att skriva. Hon debuterade 2013 på Rabén & Sjögren förlag med boken Nils hjälper laget.

Illustratören Gabi Frödén bor och arbetar som frilansande illustratör och designer i London. Hon har bland annat arbetat tillsammans med the Guardian, the Observer, Huffington Post och BBC. Flera av hennes tryck och produkter kan köpas i Svenska butiker.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in