Nyheter > Upplev naturen på hemmaplan

Upplev naturen på hemmaplan

Lokala Naturvårdens dag firas över hela landet den sista helgen i augusti. I år bjuds på vandringar, inventering av bin och fjärilar, fiske, presentation av bygdens berg och mycket mer.

Under helgen 24–26 augusti 2018 uppmärksammas lokala naturvårdsprojekt som genomförs i hela landet. Alla människor är varmt välkomna ut i naturen för att delta i en rad olika aktiviteter. I Segeån i Svedala bjuds allmänheten in till att håva och artbestämma småkrypen som lever i ån. I naturreservatet Lötsjön-Golfängarna ges chans att lära sig bygga bikupor och i Långavan får den som vill prova fiskelyckan. Eller gör som Carl von Linnés lärjunge Daniel Solander och ge dig ut på upptäcktsfärd i Solanderleden som sträcker sig mellan Piteå och Luleå.

Den lokala naturvårdssatsningen LONA har pågått över tio år och många projekt från norr till söder vittnar om vilken rikedom den tätortsnära naturen bjuder sina invånare.

I den här broschyren presenteras flera projekt runt om i landet som har kunnat genomföras med bidrag från LONA.

Här presenteras några preliminära aktiviteter under helgen, mer lokal information finns på kommunernas webbplatser eller på länsstyrelsen.

Håll också koll i din lokala tidning efter fler evenemang.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!